Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Ludvika

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Ludvika. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ludvika som finns hos arbetsgivaren.

Praktiksamordnare Stöd- och försörjningsenheten

INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 90 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd... Visa mer
INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 90 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter samt tillgång till extern grupphandledning. Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 21 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och insatser gällande våld i nära relation, bostadssociala kontrakt, social praktik, förmedling av egna medel, boendestöd, kontaktperson samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Som praktiksamordnare på Stöd- och försörjningsenheten arbetar du med att verkställa beslut om social praktik. Social praktik är en beviljad insats som riktar sig till individer som inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande. Individer som är i behov av att skapa rutiner och som behöver komma ut i arbetslivet. Insatsen utreds och beviljas av socialsekreterare. Dina främsta arbetsuppgifter som praktiksamordnare är att hitta praktikplatser, matcha praktikplatsen med aktuell individ, följa upp insatsen samt samverka med ansvarig socialsekreterare för att hitta rätt väg mot egen försörjning för individen. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom det sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar, företag och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning missbruk, psykosocial problematik eller behandlingspedagogik inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, vara tydlig, prestigelös och har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du behöver även ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetet med praktiksamordning utifrån insatsen social praktik samt goda kontakter med företagare i kommunen med omnejd.

ANSTÄLLNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, 0240-869 55

Sara Spinks, 1:e socialsekreterare 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 20 oktober 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Socialpedagog och praktiksamordningsansvarig på IM, VBU

Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 250 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida. Introduktionsprogrammet på VBU, IM, ta... Visa mer
Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 250 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida.

Introduktionsprogrammet på VBU, IM, tar emot elever som ännu ej nått behörighet till ett nationellt gymnasieprogram. Alla elever har sina individuella studieplaner som är anpassade efter aktuellt nuläge för den enskilde. Vi erbjuder även praktik för de elever som väljer detta som ett komplement till sina studier. En praktikplats kan vara en alternativ väg till att hitta rätt i fråga om framtida utbildning och yrkesval.

Vi söker nu Dig

Som är intresserad av utmaningen att hjälpa våra elever att nå sina framtidsdrömmar genom att hitta en praktikplats där de kan känna sig trygga, få växa och hitta nya kunskaper!

Du har en inställning till din omgivning som står i samklang med vår värdegrund:

Jag skapar delaktighet, trygghet och samarbete genom öppenhet och respekt. Detta gäller i varje situation och i varje relation.

Du är bekväm med att ta kontakt med praktikplatserna för att i samarbete med dem, eleven och eventuellt andra aktörer såsom vårdnadshavare, socialtjänst eller försäkringskassa arbeta fram en bra praktikplan för varje elev.

Du är van att dokumentera ditt arbete. Inom VBU dokumenteras arbetet i itverktyget PMO som utgör en plattform för samverkan med andra professioner inom Elevhälsan.

Du ser uppföljning och utvärdering som naturliga inslag i arbetet.

Du är kommunikativ och har en god förmåga och vana av att uttrycka dig i såväl tal som i skrift.

Ditt uppdrag

- Ge stöd till praktikhandledare/arbetsplatser
- Besöka eleverna på praktikplatsen och säkerställa en trygg arbetsmiljö
- Tillsammans med personal på skolan säkra kvaliteten i elevens praktik och utbildning

- Förbereda elever för praktik och vara mentor för elever i heltidspraktik

- I samarbete med SYV och annan personal vägleda ungdomar fram till anställning eller annan utbildningsform.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk eller yrkesexamen som arbetsgivaren finner lämplig för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med ungdomar i arbetsmarknadsinsatser. Det är även meriterande om du har arbetat med ungdomar i gymnasieskolan och målgruppen inom NPF.

Tjänsten innebär att du behöver ha kunskaper i motiverande samtal. B-körkort är en förutsättning för tjänsten. Vi ser det som en fördel om du har goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift och har kunskaper om gymnasieskolans struktur och styrdokument.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samtidigt som du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Om anställningsvillkoren

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader samt begär utdrag ur belastningsregistret vid anställning.


Om ansökan

Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är den 10 augusti 2021. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner

Susanne Axelsson, Verksamhetschef Elevhälsan/Rektor IMflex 0240-865 18

Göran Törnqvist,  Rektor IM 0240- 86782

Susanne Notes, Specialpedagog IM/Samordnare IMflex 0240 - 667796

 

Välkommen med din ansökan!

 


Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 220 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida. Visa mindre

Timvikarier sökes till IFOs stödboende

I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, anpassad grundskola och även individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsuppg... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, anpassad grundskola och även individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.
Arbetsuppgifter
Öppenvårdens stödboende söker timvikarier. Stödboendeverksamheten är till för ungdomar mellan 16-20 år och målet är att stötta, hjälpa och förbereda ungdomen till att klara ett självständigt vuxenliv. Arbetet innebär att via besök, telefonsamtal finnas till för ungdomarna, det kan innebära allt från att hjälpa till med praktiska uppgifter, stöd/hjälp i skolarbetet, planera sin ekonomi, samtalsstöd mm. Dokumentationsskyldighet utifrån gällande lagstiftning.

Krav
Minst en 2 årig eftergymnasial utbildning med inriktning sociala, psykosociala eller behandlingspedagogiska området. Förmåga att kunna arbeta självständigt och strukturerat. Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort.

Meriterande
Erfarenhet av att i arbete möta personer med tidigare nämnd problematik. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Med anledning av arbetets karaktär ser vi gärna sökanden över 25 år. 

Anställningsvillkor
Timvikarie, företrädesvis till arbete kvällar och helger.

Övrig information
I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

Kontaktpersoner
Therese Lidholm Enhetschef 0240-56 54 48
Patrik Vedholm, Samordnare 0240-869 84

Facklig kontakt
SSR via kommunens växel 0240-860 00
Vision via kommunens växel 0240-860 00

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 januari 2024. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Timvikarie till stödboende, öppenvården Ludvika Kommun

I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsuppgifter: Ö... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter: Öppenvårdens stödboende söker timvikarier. Stödboendetverksamheten är till för ungdomar mellan 16-20 år och målet är att stötta, hjälpa och förbereda ungdomen till att klara ett självständigt vuxenliv. Arbetet innebär att via besök, telefonsamtal finnas till för ungdomarna, det kan innebära allt från att hjälpa till med praktiska uppgifter, stöd/hjälp i skolarbetet, planera sin ekonomi, samtalsstöd m.m.  Dokumentationsskyldighet utifrån gällande lagstiftning

Krav: Gymnasial utbildning, Förmåga att kunna arbeta självständigt och strukturerat, Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. B-körkort .

Meriterande: Tvåårig eftergymnasial utbildning med inriktning missbruk, psykosocialproblematik eller behandlingspedagogik inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdig, liksom erfarenhet av att i arbete möta personer med tidigare nämnd problematik. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Med  anledning av arbetets karaktär ser vi gärna sökanden över 25 år. 

Anställningvillkor:  Timvikarie, företrädesvis till arbete kvällar och helger

Kontaktpersoner: Therese Lidholm samordnare 0240-565448, Lena Lundström enhetschef 0240-86677

Facklig kontakt: SSR via kommunens växel 0240-86000, Vision via kommunens växel 0240-86000

Ansökan: Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 4/7 2021, kontakt med sökanden kommer att ske löpande.

 

Övrig information
I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister.

Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden Visa mindre