Lediga jobb som Bibliotekarie i Ludvika

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Ludvika. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ludvika som finns hos arbetsgivaren.

Handläggare till Filmarkivet i Grängesberg

Ansök    Maj 7    Kungliga Biblioteket    Bibliotekarie
Vill du vara med och arbeta med dåtiden för framtiden? Då är Kungliga bibliotekets enhet Filmarkivet rätt ställe för dig! Vi står inför nya spännande utmaningar och behöver därför utvidga personalstyrkan med ny kompetens, här får du arbeta med både gammal och ny teknik. Filmarkivet är ett kulturhistoriskt arkiv och en del av Kungliga Biblioteket. Enheten är lokaliserad till orten Grängesberg i Ludvika kommun. Avdelning och enhet Enheten är organiserad i... Visa mer
Vill du vara med och arbeta med dåtiden för framtiden? Då är Kungliga bibliotekets enhet Filmarkivet rätt ställe för dig! Vi står inför nya spännande utmaningar och behöver därför utvidga personalstyrkan med ny kompetens, här får du arbeta med både gammal och ny teknik.

Filmarkivet är ett kulturhistoriskt arkiv och en del av Kungliga Biblioteket. Enheten är lokaliserad till orten Grängesberg i Ludvika kommun.

Avdelning och enhet

Enheten är organiserad inom avdelningen för digitala samlingar. Filmarkivet arbetar idag med att samla in, inventera, preparera, skanna och arkivera film på filmbas. Här samlas filmer från exempelvis föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner, det gemensamma för materialet är att det inte producerats för biografvisning. Filmerna speglar 1900-talets historia, främst tiden mellan 1930 och 1980. Vi kommer nu även att hantera digitala samlingars donationer vilket du blir en viktig kugge i.

Arbetsuppgifter

Som handläggare kommer du att spela en viktig roll i uppbyggnaden av hanteringen av Digitala samlingars donationshantering som består av AV-material, dagstidningar mm. Du kommer att arbeta med allt som rör våra donationer vilket kan innefatta insamling, inventering, bedömning, katalogisering, arkivering med mera, merparten av arbetet kommer att ligga på katalogisering och arkivering. Arbetsuppgiften är ny så i ett inledande skede så kommer alla rutiner och processer att behöva skaps vilket du blir ansvarig för.

Kvalifikationskrav


• Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande förvärvade kunskaper inom området
• Praktisk erfarenhet av bibliografisk dokumentation
• Praktisk erfarenhet av arkivering
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Mycket goda erfarenheter och kunskaper i databashantering, XML och metadataformat som används inom bibliotekssektorn

Meriterande


• Erfarenhet av att representera arbetsgivare i externa sammanhang
• Erfarenhet av att samverka med andra institutioner och myndigheter i samarbetsprojekt
• Arbete med bibliografisk dokumentation och informationsredigering i databas.
• Kunskaper i XHTML och XML samt hantering av flera databassystem.
• Erfarenhet och kunskap kring digitalisering och indexering av arkivmaterial
• Erfarenhet av arbete med kulturarvssamlingar

Som person är du ansvarstagande och självständig. Du är initiativrik och söker och förstår behovet av ständig kompetensutveckling relaterad till de aktuella uppgifterna. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att utveckla idéer och driva dem framåt. Du har en helhetssyn och relaterar ditt uppdrag till verksamhetens övergripande mål. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder? Välkommen att kontakta

Peter Suominen enhetschef, tfn 010- 709 31 71

Sofie Åstedt Carlström, HR-generalist, tfn 010-709 31 44

Fackliga kontaktpersoner

Anneli Granholm ST-KB 010-709 33 19

Anneli Modén, Saco-KB, 010-709 34 35

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 31 maj 2020, märkt med diarienummer 2020-472.

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 320 medarbetare.

Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Kungliga biblioteket har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre