Lediga jobb som Bibliotekarier och arkivarier i Ludvika

Se lediga jobb som Bibliotekarier och arkivarier i Ludvika. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ludvika som finns hos arbetsgivaren.

Skolbibliotekarie på Högbergsskolan, VBU

Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 250 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida. VBU har en central roll för elevernas ... Visa mer
Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 250 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida.

VBU har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare. Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma.

Om verksamheten

VBU söker dig som vill delta i den spännande utmaningen att fortsätta utveckla våra skolbibliotek! För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för elevers lärande.

Skolbiblioteket arbetar enligt en gemensam biblioteksplan vars mål är att arbeta för elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket har två huvuduppdrag; att arbeta lässtimulerande samt att främja elevernas informationskunskap och medie- och informationskunnighet.

Skolbibliotekarie

Biblioteket strävar efter att vara det pedagogiska navet i skolan som medverkar till att våra elever når sina mål, nu söker vi en ny medarbetare. Du kommer att jobba på vårt skolbibliotek i Ludvika, Högbergsskolan, och tillsammans med två kollegor utveckla skolbiblioteket för att uppnå målet att bli ett skolbibliotek i världsklass med särskilt fokus på IKT och kompensatoriska hjälpmedel. 

Du kommer att ha ett stort ansvar i att bidra till skolbibliotekets verksamhet och utveckling. Att vara skolbibliotekarie är ett omväxlande yrke och arbetsuppgifterna består även utav sedvanliga bibliotekssysslor i biblioteket, läromedelhantering och undervisning och lektionspass i klassrummet i samarbete med skolans lärare. Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerat i många olika ämnen och projekt.

Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet. Vi söker dig som är bra på det personliga mötet med människor och anpassar din nivå efter de elever du möter i vardagen. Därför ser vi gärna att du som bibliotekarie är nyfiken på arbetslagens arbete och driven i att söka samarbeten mellan biblioteket och skolans pedagoger.

Meriterande Kvalifikationer


• Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du


• Är positiv och har mycket energi.
• Har ett starkt driv, engagemang och ansvarstagande.
• Är bra på att skapa goda relationer och samarbetsklimat med personal samt elever.
• Trivs med att tala inför grupp.
• Har arbetat på bibliotek tidigare, gärna med gymnasie- eller vuxenutbildning.

Övrigt


• För denna tjänsten lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
• Sök tjänsten genom att lägga upp ditt CV och ditt personliga brev i vårt rekryteringssystem
• Heltid, tillsvidare
• Provanställning 6 mån tillämpas
• Semestertjänst
• Lön enligt ök
• Utdrag ur belastningsregistret efterfrågas alltid vid anställning

 

Kontaktpersoner

Susanne Axelsson, VC Elevhälsa

0240 - 865 18

[email protected]

 

Niklas Sjödin, VC Ungdomsgymnasiet

0240 - 66 77 14

[email protected]

 


Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 220 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida. Visa mindre

Personal till socialpsykiatrin

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter

Vill du jobba på en arbetsplats som är välkomnande, har högt i tak och där man har kul på jobbet? Då kan detta vara något för dig!

Inom socialpsykiatrin arbetar du med att ge stöd i vardagen till personer med psykisk ohälsa, psykiska funktionsnedsättningar och/eller med ett missbruk. Förhållningssättet vi använder innebär att arbetet inriktas på att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för den boende. Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta strategiskt och målmedvetet med det pedagogiska arbetet. 

Du ska verka för god livskvalité där den enskilde ges bästa möjlighet att utveckla sina förmågor och styrkor. Det innebär att du på ett positivt sätt uppmuntrar, stimulerar och engagerar den enskilde till ökad självständighet samt skapar delaktighet, kontinuitet och trygghet. Som medarbetare inom socialpsykiatrin är det din uppgift att stödja de boende med den dagliga livsföringen genom individanpassat vardagsstöd. Detta innebär varierande arbetsuppgifter, med fokus på motivationsarbete, stöd och hjälp med fysisk och psykisk ohälsa och stöd vid praktiska moment såsom hygien, städning, matlagning, övriga hushållsbestyr, ledsagning och en del omvårdnadsarbete.

Du ska kunna sätta individen i centrum och arbeta med dennes behov och möjligheter, vilket innebär att du måste ha ett flexibelt och självständigt arbetssätt samt kunna ta eget ansvar. I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån de boendes genomförandeplaner. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för ett respektfullt och individuellt anpassat bemötande i alla situationer.

Schemalagd arbetstid; i tjänsten ingår även arbete på andra arbetsplatser i form av resurspass. 

Kvalifikationer

Det är önskvärt att du har en adekvat utbildning såsom undersköterska, skötare, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vana av missbruksvård ses som meriterande. Vi förutsätter att du har engagemang, god samarbetsförmåga, är lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

God förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.

Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Sätter upp och håller tidsramar.

Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Skapar kontakter och underhåller relationer. Arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tar ansvar för sin uppgift.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 221010. Lön enligt avtal.

Kontaktperson

Enhetschef Lena Göransson, tfn 0240-86000

Facklig kontaktperson

Kenneth Dafgård, tfn 0240-86718

 

Välkommen med din ansökan senast den 220814. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Life Cycle Information Specialist

At Hitachi Energy our purpose is advancing a sustainable? energy future for all. We bring power to our homes, schools, hospitals and factories. Join us and work with fantastic people, while learning and developing yourself on projects that have a real impact to our communities and society. Bring your passion, bring your energy, and be part of a global team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Great Innovation HVDC (High Voltage Dire... Visa mer
At Hitachi Energy our purpose is advancing a sustainable? energy future for all. We bring power to our homes, schools, hospitals and factories. Join us and work with fantastic people, while learning and developing yourself on projects that have a real impact to our communities and society. Bring your passion, bring your energy, and be part of a global team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Great Innovation
HVDC (High Voltage Direct Current) is a product group in Hitachi Energy, which develops, manufactures and sells DC transmission systems on a global market. HVDC technology is used to transmit electricity over long distances and for power transmission via submarine cables. It is also used to connect power systems.
The main responsibility of the LCI team in the Engineering organization is to coordinate all activities related to Life Cycle Information (LCI) and Data Quality. LCI coordination is defined as a support function within project execution and covers engineering, procurement, fabrication, mechanical completion and commissioning activities within field development projects. LCI coordination covers all phases of a project, on-shore as well as off-shore, starting with reviewing the client’s requirements in the tendering phase to compiling the projects overall final handover to client.
We are interested in knowing more about you and what you can contribute, so do not hesitate to apply even if you do not meet all the requirements.
Your responsibilities
Ensure that the Client's LCI requirements are known and understood by all relevant parties within the Project.
Advice and assist the project in how to adhere to the Client's documentation requirements.
Ensure that the Client's documentation requirements are enabled for in the project IT applications.
Assist project personnel in communicating documentation requirements to suppliers.
Perform internal documentation related quality checks according to the LCI Strategy before final transfer to Client.
Maintain the files and control logs as required by the project.
Ensure all document control work is in compliance with the management system and project procedures as applicable at all times.
Provide LCI strategy training to the project team.
Coordinate and follow-up the Document Review Process as requested by the team e.g., overdue, status, etc.
Ensure that the storage, maintenance and traceability of documentation is in compliance with project requirements.
Ensure that effective back-up, security and disaster recovery systems are implemented for project documentation.

Your background
Solid experience in LCI management and coordination.
Knowledge of Civil, Mechanical and Electrical engineering disciplines.
Experience in information management within the NCS oil and gas industry.
Experience in senior or lead engineering, mainly within information management.
Good knowledge about commonly used document control systems in the offshore industry.
Leadership, communication and collaborative ability.
You have a university degree in bachelor or master’s in a relevant engineering subject. Lack of formal education may be compensated by long and relevant experience and documented achievements within the technical information management area.
Technical College level education or relevant practice within document control.
On a personal level, you are independent and proactive as well structured and systematic.
You will be working in a multinational team, fluency in English, written and spoken is required.

More about us
Are you ready for a new exciting challenge? Does the above description sound like you? Welcome to apply?before 29th of August!
Talent Partner Petra Berggren, [email protected] will be happy to answer your questions regarding this position. Union representatives - Sveriges Ingenjörer: Mikael Hjort, +46 107-38 29 86; Unionen: Stefan Barkman, +46 107-38 33 04; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12.
Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD. www.hitachienergy.com Visa mindre

Tim- och semestervikarier till vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då till oss inom vård- och omsorgsförvaltningen!
Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter, boendestödjare och handledare.


Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och välbefinnande.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.


Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo, ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha stort tålamod, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
• Du bör vara flexibel gällande arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg. Du bör även vara flexibel då byte av arbetsplats kan bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter eftersom arbete förekommer i hela kommunen.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.


Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.


Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2022-07-31.

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Intervju kan komma att ske via Teams.

Upplysningar
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Bemanningsenheten på tel. 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, tel. 0240-860 00 Visa mindre

Filmarkivarie

Ansök    Maj 17    Kungliga Biblioteket    Arkivarie
Är du intresserad av att arbeta med vårt svenska kulturarv och är dessutom intresserad av att arbeta med analog film? KB:s verksamhet i Grängesberg är ett kulturhistoriskt arkiv för film från föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner. Verksamhetens uppdrag är att samla in, identifiera, katalogisera, bevara, digitisera och tillgängliggöra film för forskning och andra ändamål. Filmerna kan ses via Svensk mediedatabas (SMDB) i KB:s loka... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta med vårt svenska kulturarv och är dessutom intresserad av att arbeta med analog film?

KB:s verksamhet i Grängesberg är ett kulturhistoriskt arkiv för film från föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner. Verksamhetens uppdrag är att samla in, identifiera, katalogisera, bevara, digitisera och tillgängliggöra film för forskning och andra ändamål. Filmerna kan ses via Svensk mediedatabas (SMDB) i KB:s lokaler i Humlegården, delar av samlingarna kan även ses via filmarkivet.se. Samlingarna bygger på frivilliga donationer.

Verksamheten i Grängesberg tillhör organisatoriskt enheten för uppordning av samlingar respektive enheten för digitisering som ingår i Avdelningen för bevarande och digitisering. Tjänsten som filmarkivarie är placerad i Grängesberg på enheten för uppordning av samlingar. Eftersom verksamheten på orten bedrivs av ett fåtal medarbetare får man vara beredd att göra många olika slags arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Du ingår i en arbetsgrupp på 7-8 personer som arbetar med hela processen från insamling, uppordning, digital produktion, katalogisering till tillgängliggörande. I arbetsgruppen finns expertis på de olika stegen i processen. Förstärkning behövs på området uppordning för såväl nyinkomna donationer som donationsrestantier. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:


• Mottagning/insamling/bedömning av olika sorters analog film
• Uppordning
• Aktiv samlingsförvaltning
• Samlings-/bevarandefrågor
• Katalogisering/beskrivning
• Förbereda material för digitisering
• Utveckling av verksamheten och dess arbetsprocesser

Exakt innehåll kan i viss mån anpassas efter den sökandes kompetensprofil och över tid utifrån verksamhetens aktuella behov. Som medarbetare på KB bidrar du med din erfarenhet och kompetens till den ständiga utvecklingen av KB:s verksamhet och medverkar till ett bra och respektfullt arbetsklimat.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen har du


• akademisk examen inom arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap, museivetenskap eller motsvarande kompetens inhämtad på annat vis
• god erfarenhet av att arbeta med analogt filmmaterial vad gäller samlingsförvaltning dvs. insamling, identifiering, uppordning av olika sorters analog film
• goda kunskaper inom film- och tv-historia
• god materialkännedom av analog film
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap om något av följande


• katalogisering/beskrivning av analogt filmmaterial
• verksamhetsutveckling och förändringsarbete
• bevarande av audiovisuellt material
• filmproduktion
• relevanta standarder och system för arkivbeskrivning
• relevanta lagar och föreskrifter samt upphovsrätt 
• och intresse för koordinering och samordning

Som person är du drivande och ansvarstagande och van att driva utveckling i såväl arbetsvardag som i projektform. Du är bra på att bygga relationer och har ett inkluderande arbetssätt. Du fungerar bra i såväl självständigt arbete som i grupp och medverkar till ett öppet och generöst arbetsklimat där kunskaper och erfarenheter delas med kollegor. Du är lyhörd för betydelsen av kontinuitet och sammanhang i arbetet med samlingarna. Du uppskattar att ha flera arbetsuppgifter parallellt och kan prioritera mellan dessa.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställning och tillträde
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde 1 september 2022 eller efter överenskommelse. Placering är i Grängesberg. KB har verksamhet på olika orter, Stockholm, Strängnäs, Grängesberg och Bålsta, och tjänsteresor kan förekomma.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022. Bifoga CV och personligt brev, och beskriv varför du är intresserad av jobbet och vad du kan bidra med. Intervjuer sker digitalt den 14 juni och 20 juni.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om jobbet välkommen att kontakta enhetschef Eva Häusner 010-709 32 37. För anställningsvillkor och process kontakta HR-generalist Anna Sundquist, 010-709 31 40. Fackliga kontaktpersoner är May Nilsson, ST-KB, och Anneli Modén, SACO-KB, båda nås via växeln 010-709 30 00. 

Enheten för uppordning av samlingar
Enheten ingår i avdelningen för bevarande och digitisering och består av ca 24 medarbetare.

Enheten ansvarar för uppordning och beskrivning av berörda samlingar, både retroaktivt och som en del av insamlingsprocessen. Därutöver bidrar enheten till kvalitetssäkring och berikande av metadata vid digitisering. I ansvarsområdet ingår också koordinering av donationer. Enheten bidrar till att säkra kunskap och kompetens avseende samlingars innehåll, placering, uppbyggnad, struktur, kataloger och referenser. Vidare bidrar enheten till arbetet med förebyggande bevarandeåtgärder. Enheten ansvarar för framtagning och återplacering i berörda samlingar.

Om Kungliga biblioteket
Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 350 medarbetare.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet. Visa mindre

Arkivarie med filmkompetens

Ansök    Maj 19    Kungliga Biblioteket    Arkivarie
Är du intresserad av att arbeta med vårt svenska kulturarv och är dessutom intresserad av att arbeta med analog film? KB:s verksamhet i Grängesberg är ett kulturhistoriskt arkiv för film från föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner. Verksamhetens uppdrag är att samla in, identifiera, katalogisera, bevara, digitisera och tillgängliggöra film för forskning och andra ändamål. Filmerna kan ses via Svensk mediedatabas (SMDB) i KB:s loka... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta med vårt svenska kulturarv och är dessutom intresserad av att arbeta med analog film?

KB:s verksamhet i Grängesberg är ett kulturhistoriskt arkiv för film från föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner. Verksamhetens uppdrag är att samla in, identifiera, katalogisera, bevara, digitisera och tillgängliggöra film för forskning och andra ändamål. Filmerna kan ses via Svensk mediedatabas (SMDB) i KB:s lokaler i Humlegården, delar av samlingarna kan även ses via filmarkivet.se. Samlingarna bygger på frivilliga donationer.

Verksamheten i Grängesberg tillhör organisatoriskt enheten för uppordning av samlingar respektive enheten för digitisering som ingår i Avdelningen för bevarande och digitisering. Tjänsten som filmarkivarie är placerad i Grängesberg på enheten för uppordning av samlingar. Eftersom verksamheten på orten bedrivs av ett fåtal medarbetare får man vara beredd att göra många olika slags arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Du ingår i en arbetsgrupp på 7-8 personer som arbetar med hela processen från insamling, uppordning, digital produktion, katalogisering till tillgängliggörande. I arbetsgruppen finns expertis på de olika stegen i processen. Förstärkning behövs på området uppordning för såväl nyinkomna donationer som donationsrestantier. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:


• Mottagning/insamling/bedömning av olika sorters analog film
• Uppordning
• Aktiv samlingsförvaltning
• Samlings-/bevarandefrågor
• Katalogisering/beskrivning
• Förbereda material för digitisering
• Utveckling av verksamheten och dess arbetsprocesser

Exakt innehåll kan i viss mån anpassas efter den sökandes kompetensprofil och över tid utifrån verksamhetens aktuella behov. Som medarbetare på KB bidrar du med din erfarenhet och kompetens till den ständiga utvecklingen av KB:s verksamhet och medverkar till ett bra och respektfullt arbetsklimat.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen har du


• akademisk examen inom arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap, museivetenskap eller motsvarande kompetens inhämtad på annat vis
• god erfarenhet av att arbeta med analogt filmmaterial vad gäller samlingsförvaltning dvs. insamling, identifiering, uppordning av olika sorters analog film
• goda kunskaper inom film- och tv-historia
• god materialkännedom av analog film
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap om något av följande


• katalogisering/beskrivning av analogt filmmaterial
• verksamhetsutveckling och förändringsarbete
• bevarande av audiovisuellt material
• filmproduktion
• relevanta standarder och system för arkivbeskrivning
• relevanta lagar och föreskrifter samt upphovsrätt 
• och intresse för koordinering och samordning

Som person är du drivande och ansvarstagande och van att driva utveckling i såväl arbetsvardag som i projektform. Du är bra på att bygga relationer och har ett inkluderande arbetssätt. Du fungerar bra i såväl självständigt arbete som i grupp och medverkar till ett öppet och generöst arbetsklimat där kunskaper och erfarenheter delas med kollegor. Du är lyhörd för betydelsen av kontinuitet och sammanhang i arbetet med samlingarna. Du uppskattar att ha flera arbetsuppgifter parallellt och kan prioritera mellan dessa.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställning och tillträde
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde 1 september 2022 eller efter överenskommelse. Placering är i Grängesberg. KB har verksamhet på olika orter, Stockholm, Strängnäs, Grängesberg och Bålsta, och tjänsteresor kan förekomma.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022. Bifoga CV och personligt brev, och beskriv varför du är intresserad av jobbet och vad du kan bidra med. Intervjuer sker digitalt den 14 juni och 20 juni.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om jobbet välkommen att kontakta enhetschef Eva Häusner 010-709 32 37. För anställningsvillkor och process kontakta HR-generalist Anna Sundquist, 010-709 31 40. Fackliga kontaktpersoner är May Nilsson, ST-KB, och Anneli Modén, SACO-KB, båda nås via växeln 010-709 30 00. 

Enheten för uppordning av samlingar
Enheten ingår i avdelningen för bevarande och digitisering och består av ca 24 medarbetare.

Enheten ansvarar för uppordning och beskrivning av berörda samlingar, både retroaktivt och som en del av insamlingsprocessen. Därutöver bidrar enheten till kvalitetssäkring och berikande av metadata vid digitisering. I ansvarsområdet ingår också koordinering av donationer. Enheten bidrar till att säkra kunskap och kompetens avseende samlingars innehåll, placering, uppbyggnad, struktur, kataloger och referenser. Vidare bidrar enheten till arbetet med förebyggande bevarandeåtgärder. Enheten ansvarar för framtagning och återplacering i berörda samlingar.

Om Kungliga biblioteket
Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 350 medarbetare.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet. Visa mindre

Undersköterskor hemtjänst norra

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du arbeta i en miljö som är präglas av teamwork? Är du flexibel och har sinne för humor? Då ska du söka till oss då vi är ett gäng lösningsorienterade undersköterskor med bra stämning på jobbet. Vi har också en chef som är så trevlig att man kan tro att han är född i Dalarna. 

Hemtjänst norra har ett stort geografiskt område som sträcker sig från Ludvika till Borlänge gränsen. Bilen är ett naturligt arbetsredskap men vi har även gåturer och under den snöfria tiden på året används elcyklarna flitigt. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning så ser vi gärna kvinnliga sökande. Hemtjänstarbete är ett kommunikativt arbete och det är viktigt att du behärskar svenska i både tal och skrift. 

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering vilket bland annat innebär medicin -och insulingivning. 
• Du kommer ha kontakt med bland annat anhöriga, vårdcentraler, hemsjukvården och kommunrehab.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av bland annat dokumentation enligt socialtjänstlagen. 

Kvalifikationer
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av hemtjänstarbete är meriterande.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• B körkort fordras.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer

Kontaktperson
Alexander Jansson, enhetschef 0240-565497

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast [2022-04-24]. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tim- och semestervikarier till vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då till oss inom vård- och omsorgsförvaltningen!
Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter, boendestödjare och handledare.


Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och välbefinnande.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.


Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo, ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha stort tålamod, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
• Du bör vara flexibel gällande arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg. Du bör även vara flexibel då byte av arbetsplats kan bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter eftersom arbete förekommer i hela kommunen.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.


Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.


Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2022-06-30.

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Intervju kan komma att ske via Teams.

Upplysningar
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Bemanningsenheten på tel. 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, tel. 0240-860 00 Visa mindre

Life Cycle Information Specialist

At Hitachi Energy our purpose is advancing a sustainable energy future for all. We bring power to our homes, schools, hospitals and factories. Join us and work with fantastic people, while learning and developing yourself on projects that have a real impact to our communities and society. Bring your passion, bring your energy, and be part of a global team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Great Innovation HVDC (High Voltage Direc... Visa mer
At Hitachi Energy our purpose is advancing a sustainable energy future for all. We bring power to our homes, schools, hospitals and factories. Join us and work with fantastic people, while learning and developing yourself on projects that have a real impact to our communities and society. Bring your passion, bring your energy, and be part of a global team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Great Innovation
HVDC (High Voltage Direct Current) is a product group in Hitachi Energy, which develops, manufactures and sells DC transmission systems on a global market. HVDC technology is used to transmit electricity over long distances and for power transmission via submarine cables. It is also used to connect power systems.
The main responsibility of the LCI team in the Engineering organization is to coordinate all activities related to Life Cycle Information (LCI) and Data Quality. LCI coordination is defined as a support function within project execution and covers engineering, procurement, fabrication, mechanical completion and commissioning activities within field development projects. LCI coordination covers all phases of a project, on-shore as well as off-shore, starting with reviewing the client’s requirements in the tendering phase to compiling the projects overall final handover to client.
Living Hitachi Energy Leadership Pillars as a leader to engage, develop, grow our people to enable connection to purpose, people, potential and performance.
Your responsibilities
Ensure that the Client's LCI requirements are known and understood by all relevant parties within the Project.
Advice and assist the project in how to adhere to the Client's documentation requirements.
Ensure that the Client's documentation requirements are enabled for in the project IT applications.
Assist project personnel in communicating documentation requirements to suppliers.
Perform internal documentation related quality checks according to the LCI Strategy before final transfer to Client.
Maintain the files and control logs as required by the project.
Ensure all document control work is in compliance with the management system and project procedures as applicable at all times.
Provide LCI strategy training to the project team.
Coordinate and follow-up the Document Review Process as requested by the team e.g., overdue, status, etc.
Ensure that the storage, maintenance and traceability of documentation is in compliance with project requirements.
Ensure that effective back-up, security and disaster recovery systems are implemented for project documentation.

Your background
Solid experience in LCI management and coordination.
Knowledge of Civil, Mechanical and Electrical engineering disciplines.
Experience in information management within the NCS oil and gas industry.
Experience in senior or lead engineering, mainly within information management.
Good knowledge about commonly used document control systems in the offshore industry.
Leadership, communication and collaborative ability.
You have a university degree in bachelor or master’s in a relevant engineering subject. Lack of formal education may be compensated by long and relevant experience and documented achievements within the technical information management area.
Technical College level education or relevant practice within document control.
On a personal level, you are independent and proactive as well structured and systematic.
You will be working in a multinational team, fluency in English, written and spoken is required.

More about us
Are you ready for a new exciting challenge? Does the above description sound like you? Welcome to apply?before April 25! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so don’t delay – apply today!
We are interested in knowing more about you and what you can contribute, so do not hesitate to apply even if you do not meet all the requirements.
Recruiting Manager Krister Hellkvist, [email protected] will be happy to answer your questions regarding this position. Union representatives - Sveriges Ingenjörer: Mikael Hjort, +46 107-38 29 86; Unionen: Stefan Barkman, +46 107-38 33 04; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12. All other questions should be directed to Talent Partner Petra Berggren, [email protected]
Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD. www.hitachienergy.com Visa mindre

Tim- och semestervikarier till Fredriksbergs hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då till oss inom vård- och omsorgsförvaltningen!
Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter och barnskötare


Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och välbefinnande.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.


Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo, ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha stort tålamod, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
• Du bör vara flexibel gällande arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg. Du bör även vara flexibel då byte av arbetsplats kan bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten
• Krav på bank-id inom personlig assistans.
• Krav på tillgång till egen bil om du inte är bosatt i Fredriksberg 


Övrigt


• Reseersättning utgår enligt gällande rutin
• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.


Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2022-02-06.

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Intervju kan komma att ske via Teams.

Upplysningar
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Bemanningsenheten på tel. 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, tel. 0240-860 00 Visa mindre

Undersköterskor (2 st) till Äldreboendet Biskopsgården

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

 

Arbetsupgifter
Brinner du för att hjälpa andra och vill vara en del av oss?

Vi söker nu två undersköterskor med starkt engagemang för människor, positiv grundsyn och en vilja att hitta lösningar genom nytänkande. Har du som person positiv energi, framåtanda och nära till skratt, är drivande och tycker om att arbeta med aktiviteter tillsammans med de som bor hos oss. Då är kanske du den vi söker. 

Biskopsgården är ett särskilt boende med helinackordering och består av två traditionella avdelningar med totalt 28 boendeplatser där arbete sker på båda avdelningarna. Målet med verksamheten är att de boende ska uppleva trygghet, ha en meningsfull vardag och självbestämmande. Arbetet bygger på att den enskilde individen är i fokus.

Du som person innehar egenskaper såsom att vara lyhörd, öppen för förändringar besitta förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara flexibel samt lyhörd inför andras behov. Du behöver även ha god samarbetsförmåga då arbetet innebär nära samarbete med dina kollegor, anhöriga och övriga professioner vilka är involverade runt den boende.

Arbetet innefattar utförande av hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering och du som person ska kunna vara flexibel angående arbetstider då verksamheten lägger eget schema där dag, kväll och helgtjänstgöring ingår.

Vi värdesätter nytänkande då vi ständigt jobbar med att utveckla verksamheten och hos oss månar vi om en god arbetsmiljö och teamkänsla.

Det är viktigt att du behärskar det svenska språket på ett sätt så du kan kommunicera med de boende, anhöriga samt dina arbetskamrater. Ett krav är även att du kan dokumentera det som krävs i verksamheten. Det är även viktigt att du är bekväm och har vana av att använda mobiltelefon och dator då detta är en del av våra arbetsredskap.

Stämmer detta in på dig, tveka inte att söka tjänsten hos oss!

Då Ludvika kommun är ett finsktalande förvaltningsområde är det en merit om du kan tala finska.

Vård- och omsorgsarbete i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.

Sjukvårdsuppgifter på undersköterskenivå. Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning därför är delegation obligatoriskt arbetsuppgift i tjänsten.

Arbete utifrån ombudsroll.

 

 Kvalifikationer

• Undersköterska med erfarenhet av omvårdnadsarbete.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska kunna ta ett stort ansvar för brukare och verksamhet då du ingår i ett team med flera yrkeskategorier.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling. 
• Behärska svenska språket i tal (kommunikation med brukare, arbetskamrater och anhöriga) och skrift (skriftlig dokumentation).
• Körkort krävs.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, 2 st, heltid. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

 

Kontaktperson
Enhetschef Sabina Levin, 0240-86 000

 

Facklig kontaktperson
Kommunal, nås via kommunens växeln 0240-86 000

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 220222. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Documentation Manager

At Hitachi Energy our purpose is advancing a sustainable? energy future for all. We bring power to our homes, schools, hospitals and factories. Join us and work with fantastic people, while learning and developing yourself on projects that have a real impact to our communities and society. Bring your passion, bring your energy, and be part of a global team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Great Innovation The HVDC - High Voltag... Visa mer
At Hitachi Energy our purpose is advancing a sustainable? energy future for all. We bring power to our homes, schools, hospitals and factories. Join us and work with fantastic people, while learning and developing yourself on projects that have a real impact to our communities and society. Bring your passion, bring your energy, and be part of a global team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Great Innovation
The HVDC - High Voltage Direct Current technology has been on the market for the past 60 years and is used, among other things, to transmit power over long distances & integrate renewables into the grid with minimal losses, using overhead lines, underground and submarine cable systems. Please find out more about our world leading technology at https://www.hitachienergy.com/se/sv/offering/product-and-system/hvdc
We are looking for a Documentation Manager to join our engaged and supportive team in HVDC. In this role you will lead the Project documentation team and strive to meet the increasing expectations on the Project documentation.
Your responsibilities
Lead the Project Documentation Management team within HVDC Operations
Plan the Document management execution scope in the tenders and projects, including resources and cost
Supervise the execution of Document management in the projects, in collaboration with team leaders and own Document management Process & Quality function
Contribute so that we as a Document management function, and as a company, continuously develop and improve. Both people, and processes
Ensure high adherence to Document management base processes. Assess needs for improvement, and market requirement trends
As manager for the Project documentation team, you will address and resolve potential issues and concerns, and report progress, challenges, and unresolved issues to higher instances
Have a broad network of interfaces within the HVDC organization to collaborate with
Budget responsibility for own function, cost follow-up, as well as other managerial administrative tasks

Your background
Minimum five years’ experience of working with Project documentation management, or other Project management related position
You have an interest in team management and development, and it’s a merit if you have experience in behavior science, people development, or prior leadership/management roles
Good computer skills, experience from any Document management system is advantageous
You don’t shy away from challenging topics, and can drive our cause to reach results as a team
Since position is in Sweden, and majority of direct reports is Swedish, good knowledge in Swedish (spoken and written) is mandatory
Good skills in English is also mandatory, as part of direct reports is not located in Sweden, and most day-to-day communication Is in English

More about us
We are interested to learn more about you and what you can contribute with so don’t hesitate to apply even though you don’t meet all requirements. A team with great cooperation and with diverse backgrounds is waiting for you to join!
Welcome to apply before?February 16! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so don’t delay – apply today!
More information: Recruiting Manager Mattias Engvall, +46 107-38 45 67, [email protected], will answer your questions about the position.?Union representatives -?Sveriges?Ingenjörer;?Torbjörn?Wilund, +46 107-38 25 73, or Mikael?Hjort, +46 107-38 25 73;?Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12;?Unionen: Stefan?Barkman, +46 107-38 33 04.?All other questions can be directed to Talent Partner?Hanna Kontsu,?+46?107-38?53?25.
Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable,?flexible?and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD. www.hitachienergy.com Visa mindre

Undersköterska till hemtjänsten, Sunnansjö

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Du är en person som har tidigare erfarenhet av att arbeta som undersköterska och som gillar när arbetsuppgifterna varierar, både i omfattning och form. Du är inte rädd att ta i om det behövs då du har den fysik som krävs för att arbeta inom vården.

Som undersköterska jobbar du med allt kring våra äldre i deras vardag. Att samverka och hjälpa varandra i och mellan olika hemtjänstgrupper är ett självklart krav hos oss. Att följa gällande rutiner och riktlinjer i verksamheten.
Rapportera och dokumentera kontakter, iakttagelser och händelser av vikt samt andra lagstyrda uppgifter likaså.

Hos oss får du ett flexibelt arbete med stort mått av både eget ansvar och samarbete. Vi är en arbetsgrupp på 24 medarbetare som genom att tillåta varandras olikheter, ta tillvara på varandras kunskaper och ge varandra tid, skapat en trygg och harmonisk arbetsplats med mycket humor.


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

 

Kvalifikationer

• Undersköterskeutbildning, personlig lämplighet är av stor betydelse. Utbildning, erfarenhet och lämplighet för att arbeta med äldre.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Körkort är ett krav.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer.

 

Kontaktperson
Anki Möllberg enhetschef 0240-56 57 17

 

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000
Marie Karlsson 0240-56 58 26

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-31 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Undersköterska till Grängesbergs hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter

• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

• Undersköterskeutbildning. Erfarenhet av och lämplighet för att arbeta med äldre.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
• Körkort fordras.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer.

Kontaktperson
Enhetschef, Liselott Karlsson, 0240-565792

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 12 december. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska till Hemtjänsten Södra, Ludvika Kommun

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukarens behov alltid är i fokus. I dina arbetsuppgifter ingår det att arbeta med personlig omvårdnad vilket innebär hjälp med klädsel, personlig hygien och dusch. Du kommer även att vid behov stötta brukaren vid olika matsituationer. Utöver det kommer du också att hjälpa till med praktiska insatser som inköp, städ och tvätt. Då vi arbetar med kontaktmannaskap kommer du att ha kontakt med brukarens anhöriga samt andra vårdgivare och funktioner. Du förväntas också utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegation.

Det förekommer även administrativa uppgifter i form av daglig planering av det egna och gruppens arbete, samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen kan komma att ske vid behov.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet och personlig lämplighet att arbeta med äldre.

Vi vill att du som kollega har en förmåga att arbeta självständigt och inte vara rädd för att ta egna initiativ. Det ställer också krav på dig att du är flexibel i ditt sätt att vara då förutsättningarna för ditt arbete snabbt kan ändras under arbetsdagens gång. Då vårt fokus ligger på våra brukare är det också viktigt att du är öppen och lyhörd inför deras och andras behov. För att du ska fungera bra i arbetsgrupppen är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga och bidrar till en bra arbetsmiljö samt verksamhetens utveckling.

Då olika tekniska funktioner har införts för att underlätta arbetet är det viktigt att du har vana av att använda dig av både mobiltelefon samt dator som arbetsredskap.

Då vi har ett stort geografiskt område är det ett krav att du har körkort.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde efter överenskommelse. Lön enligt kollektivavtal.

 

Kontaktperson
Enhetschef Anna Lindqvist, via kommunens växel 0240-86 000

 

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86 000

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-02-13. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Undersköterska Marnäsgatan 34 LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

 

Arbetsplatsen

Söker du ett roligt och stimulerande jobb? Letar du efter ett meningsfullt arbete där du gör skillnad i personers vardag? Vi söker dig som vill arbeta på gruppboenden Marnäsgatan 34 LSS som är ett boende med fem brukare. Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med brukare som har funktionsvariationer.

Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus. Du ska på ett pedagogiskt och lösningsfokuserat sätt ge stöd utifrån den enskildes individuella behov (genomförandeplan). Ett värdigt bemötande och ett stöd anpassat utifrån varje enskild individ är förutsättningen för att den enskilde ska tillförsäkras goda levnadsvillkor.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden så som hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituationen.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska jobba för ett gott och professionellt samarbete med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt Socialtjänstlagen/LSS.
• Aktivt medverka till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, omsorgspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig.
• Personlig lämplighet och erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar, helst gruppbostad är meriterande.
• Kunskaper om funktionsnedsättningar samt dess konsekvenser, förhållningssätt och bemötande, alternativ kommunikation, hjälpmedel samt aktuell lagstiftning.
• Vi arbetar utefter ett KB(T) tänk och förhållningssätt. Kunskaper och eventuell utbildning/kurser/erfarenhet kring detta är meriterande.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Arbetstid: Schemalagd arbetstid

Tillträde: 2021-12-06

Tjänstgöring förekommer även på andra enheter

Kontaktperson

Enhetschef Jaana Välilä tel växel: 0240-86 000

Facklig kontaktperson

Kommunal via växeln: 0240-86 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-21. Vi Tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du hittar på www.ludvika.se/ledigajobb.

Inför rekryteringsarbetet har Ludvika kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Undersköterska till Milan, säbo med hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Kvalifikationer
• Personlig lämplighet. Utbildning, erfarenhet av och lämplighet för att arbeta med äldre.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Körkort fordras.

Anställningsvillkor
Vikariat/Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer

Kontaktperson
Alexander Jansson, 0240-565497

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 1 november . Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterskor till Kvarngatan, hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta inom Kvarngatans hemtjänst. Arbetet är flexibelt och givande, att arbeta som undersköterska inom hemtjänsten innebär att du utför vård- och omsorgsarbete i den enskilda personens hem.

Dessa arbetsuppgifter kan bestå av allt från personlig omvårdnad som hjälp med klädsel, hygien, förflyttningar till sociala aktiviteter i form av bland annat promenader. Det förekommer också praktisk omvårdnad som kan innefatta städ och tvätt eller inköp av olika former. Då vi arbetar med kontaktmannaskap som en viktig del i vår verksamhet kan det även förekomma arbetsuppgifter som kontakter med anhöriga, vårdgivare och andra delar av förvaltningens verksamheter.

Utöver det kommer du också att arbeta med vissa administrativa uppgifter i form av planering av ditt eget arbete och dokumentation.

För att du ska kunna göra ett bra arbete ställer det krav på dig att du ska beakta och respektera varje persons enskilda önskemål, självbestämmande, integritet och behov så att personens självkänsla och trygghet bibehålls och på så vis skapa möjlighet för denne att bo kvar i sitt eget hem.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Arbetet kan innebära fysiska och psykiskt påfrestande arbetsmoment.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Kvalifikationer
• Personlig lämplighet, undersköterska med vana av arbete med äldre och kunnighet i dokumentation och rapportering.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Körkort fordras.
• Viktigt med flexibilitet i schemaläggning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid tillträde enligt överenskommelse. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Fast lön.

Kontaktperson

Enhetschef , Gabriella Lindqvist växel 0240- 86000

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-01. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska Heltid Fredriksberg

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vi söker nu två nya medarbetare med placering i hemtjänsten Fredriksberg och Säfsgården.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Kvalifikationer
• Undersköterskeutbildning, erfarenhet och lämplighet för att arbeta med äldre, vi lägger stor värdering vid personlig lämplighet.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Körkort fordras.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer

Kontaktperson
Karin Hägglund, Enhetschef 0240-565920

Facklig kontaktperson
Vårdförbundet, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 210919. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska till Ängsgårdens särskilda boende med hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du vara med och ge våra äldre en meningsfull tillvaro där man sätter det äldres behov i främsta rummet?

Arbetsuppgifter


• Att arbeta på Ängsgården innebär att man har ett brukarfokus där man sätter de äldres behov i centrum samt bemöter varje enskild individ med respekt och ödmjukhet.
• Omvårdnadsarbete där man är en hjälpande hand när våra äldre inte längre kan eller har förmåga att klara av sin egen vardag som tidigare.
• Exempel på arbetsuppgifter som ingår i omvårdnadsarbetet är dusch, påklädning, medicinhantering, värma mat, promenader, städ.
• I arbetsuppgifterna ingår även ett stort och viktigt arbete med dokumentation, planering av verksamheten, kontaktmannaskap, ombudsroller, verksamhetsanpassade schema m.m.

Kvalifikationer


• Undersköterskeutbildning.
• I din yrkesroll ska du ha förmågan att arbeta självständigt och i team, vara lyhörd och flexibel utanför det egna arbetsområdet.
• Ha god samarbets- och samverkansförmåga då du i rollen som undersköterska har mycket kontakter med olika professioner, både inom kommunen och Regionen.
• Du ska i din yrkesroll vara aktiv och medverka i verksamhetens utveckling samt ha ett positivt förhållningssätt och bidra till en god arbetsmiljö.
• Personlig lämplighet är av stor betydelse.
• Körkort är ett krav.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Enhetschef Elin Romppainen, 0240-56 56 51

Facklig kontaktperson
Kommunal 0240-860 00

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är 2021-10-10. Visa mindre

Undersköterska Lagunen Tillsvidaretjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter: Arbetet innefattar att utföra de arbetsuppgifter som förekommer på växelvårdsplatser. Arbetet innefattar bland annat omvårdnadsarbete,delegerade sjukvårdsuppgifter från HSL, beredning av måltider samt administration och dokumentation. 

Kvalifikationskrav:

Undersköterskeutbildning och körkort är ett krav. Då det förekommer administrativa arbetsuppgifter förutsätts det att du har god datorvana. Då arbetet är på Lagunens växelvårdplatser ställs det krav på dig att du i din yrkesroll måste vara mycket flexibel och serviceinriktad i ditt arbetssätt då du möter människor med varierande omvårdnadsbehov och stöd. Du kommer även att möta många anhöriga vilket ställer stora krav gällande bemötande - och förhållningssätt. Det är viktigt att du kan se varje individ utifrån dennes behov och möta dem där de befinner sig. Då Lagunen ständigt växlar med både antal vårdtagare och omvårdnadsbehov är det av stor vikt att du kan hantera flera saker samtidigt samt kunna ta de beslut som situationen kräver. Då det förekommer delegerade arbetsuppgifter från HSL förutsätts det att du har delegering och erfarenhet från arbete med HSL är meriterande. Lagunens växelvårdsplatser är placerad på Biskopsgården och du kan komma att samplaneras med avdelelningarna Snäckan/Korallen på Biskopsgården. Vård-och omsorgsförvaltingen tillämpar resurspass,vilket innebär att du även kommer att arbeta på andra arbetsplatser inom förvaltnigen. Arbetet innefattar dag - kvällar och helger. Personlig lämplighet är av stor betydelse.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Enhetschef Mikael Blomgren 0240-860 00

[email protected]

Enhetschef Anna Broman 0240-860 00

[email protected]

Facklig kontaktperson
Kommunal, 0240-860 00

[email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast  26/9  2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska till nattpatrullen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

När lamporna släcks och de flesta av Ludvikas kommuninvånare går till vila börjar arbetspasset för nattpersonalen. Natt efter natt ser de till att våra brukare får den vård och omsorg de behöver.
Vår nattpatrull utgår från 3 enheter i kommunen och har nästintill hela kommunen som sitt arbetsfält. Tillsammans gör vi skillnad för andra människor, varje dag och natt.
Välkommen du också!

Nu söker vi en ny medarbetare till nattpatrullen. Du är en person som har tidigare erfarenhet av att arbeta som undersköterska och som gillar när arbetsuppgifterna varierar, både i omfattning och form. Du är inte rädd att ta i om det behövs då du har den fysik som krävs för att arbeta inom vården.

Som undersköterska jobbar du med allt kring våra äldre i deras vardag. Att samverka och hjälpa varandra i och mellan olika hemtjänstgrupper är ett självklart krav hos oss. Att följa gällande rutiner och riktlinjer i verksamheten.
Rapportera och dokumentera kontakter, iakttagelser och händelser av vikt samt andra lagstyrda uppgifter likaså

Hos oss får du ett flexibelt arbete med stort mått av både eget ansvar och samarbete.

      Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• I arbetsuppgiften ingår även ett stort och viktigt arbete med dokumentation, planering av verksamheten, verksamhetsanpassat schema m.m.
• Att arbeta i hemtjänsten innebär att du är ett stöd i vardagen som möjliggör för brukaren att bo kvar i eget boende.


Kvalifikationer
• Undersköterskeutbildning
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling och till god arbetsmiljö
• Körkort fordras.
• Personlig lämplighet är av stor betydelse.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid natt. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer

Kontaktperson
Erika Perols, enhetschef 0240-565741

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 5 september. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

HVDC Senior Documentation Process & Quality Specialist

Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation HVDC (High Voltage ... Visa mer
Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation
HVDC (High Voltage Direct Current) is a business unit within Hitachi ABB Power Grids located in Ludvika. The unit develops, manufactures and sells DC transmission systems on a global market. This developed HVDC technology is used to transmit electricity over long distances and for power transmission via submarine cables. HVDC is also used to connect power systems. Please find out more about our world leading technology at www.hitachiabb-powergrids.com/.
In this role you will monitor and maintain the HVDC documentation processes and be a senior support to the project resources regarding documentation processes and the documentation delivery to customers. Work pro-actively with documentation process adherence and quality in projects, with focus on training and communication to interfacing functions and the documentation delivery from our internal suppliers to meet the project milestones in our projects. You will join a team of four experienced Sr doc process specialists.
Your responsibilities
Senior support to HVDC project resources regarding documentation processes and the documentation delivery to customers
Governance of the HVDC documentation processes
Implement and maintain documentation management processes at HVDC Globally
Understand the organization’s vision and demands and suggest improvements where you see them
Perform documentation process assessments. Follow up and report process adherence within the company
Provide training, coaching and support to individuals and teams for better knowledge and understanding of the documentation process and the documentation system
Ensure that documentation process charts, instructions, base and standards are updated
Implement, support and follow-up documentation processes within own department
Be updated on ISO/IEC standards and prepare activities connected to that - assessments, audits, instruction update etc
Prepare and participate in quality audits i.e. ISO standards etc

Your background
We are looking for a structured person who has a curious mind-set. You have clear leadership qualities and like working in a team as well as independently. Moreover, you are responsive and customer oriented and can see the opportunities in your work. You have system-related experience and an interest in new technology
Proactivity, ownership and on-time delivery are key words that we put great value on
You hold a University degree in a relevant field or have equivalent experience in the area
2-5 years’ experience with process- and quality work
Deep knowledge of ISO/IEC standards, past experience of any standardization work is advantageuos
Lean Six Sigma - Yellow Belt or higher certification
Experience from working in a document management system is essential
You are an engaged person who can speak up for your issues, and you manage the work in a forward direction
As you will be part of a global business, fluency in English and Swedish is required, written, and spoken alike. Proficiency in other languages is a plus

More about us
We are interested to learn more about you and what you can contribute with so don’t hesitate to apply even though you don’t meet all requirements. A team with great cooperation and with diverse backgrounds is waiting for you to join!
Welcome to apply?by 28th of September! Applications?will be reviewed on?an?ongoing basis so the sooner you show your interest the better.?
More information: Recruiting Manager Helena Einarsson, [email protected], will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Wilund, +46 107 38 25 73, Unionen: Stefan Barkman +46 107-38 33 04, Ledarna: Christer Fridlund +46 107-38 29 12. All other questions can be directed to Talent Acquisition Partner Hanna Kontsu, [email protected]
Hitachi ABB Power Grids is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi ABB Power Grids balances social, environmental and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter and greener grid. www.hitachiabb-powergrids.com Visa mindre

Undersköterska sökes till vaccinationsuppdrag

Är du undersköterska och söker efter ett nytt uppdrag? Eller är du ny inom bemanning och vill veta hur det fungerar? Ludvika behöver din hjälp! Period: Omgående och framåt Schema: Måndag, tisdag och fredag 07:00-15:00 Låt oss hjälpa dig så att du kan hjälpa andra! Hör av dig så berättar vi mer. Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad undersköterska med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska sp... Visa mer
Är du undersköterska och söker efter ett nytt uppdrag? Eller är du ny inom bemanning och vill veta hur det fungerar?
Ludvika behöver din hjälp!
Period: Omgående och framåt
Schema: Måndag, tisdag och fredag 07:00-15:00
Låt oss hjälpa dig så att du kan hjälpa andra!
Hör av dig så berättar vi mer.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.
Ansökan:
Välkommen med din ansökan via mail: [email protected] Visa mindre

Undersköterska sökes till vaccinationsuppdrag

Är du undersköterska och söker efter ett nytt uppdrag? Eller är du ny inom bemanning och vill veta hur det fungerar? Ludvika behöver din hjälp! Period: Omgående - t.o.m. midsommar med stor möjlighet till förlängning Låt oss hjälpa dig så att du kan hjälpa andra! Hör av dig så berättar vi mer. Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad undersköterska med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språ... Visa mer
Är du undersköterska och söker efter ett nytt uppdrag? Eller är du ny inom bemanning och vill veta hur det fungerar?
Ludvika behöver din hjälp!
Period: Omgående - t.o.m. midsommar med stor möjlighet till förlängning
Låt oss hjälpa dig så att du kan hjälpa andra!
Hör av dig så berättar vi mer.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.
Ansökan:
Välkommen med din ansökan via mail: [email protected] Visa mindre

Tim- och semestervikarier till vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då till oss inom vård- och omsorgsförvaltningen!
Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter, boendestödjare och handledare.


Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och välbefinnande.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.


Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo, ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha stort tålamod, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
• Du bör vara flexibel gällande arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg. Du bör även vara flexibel då byte av arbetsplats kan bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter eftersom arbete förekommer i hela kommunen.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.


Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.


Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2021-06-30.

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Intervju kan komma att ske via Teams.

Upplysningar
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Bemanningsenheten på tel. 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, tel. 0240-860 00 Visa mindre

Solsidan tillsvidare tjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter

 

Brinner du för att hjälpa andra och vill vara en del av oss?

Har du som person positiv energi, framåtanda och har nära till skratt, är en drivande person och tycker om att arbeta med aktiviteter tillsammans med de som bor hos oss. Är du kanske den vi söker.

 Solsidans äldreboende är ett särskilt boende med helinackordering och består av två traditionella avdelningar med totalt 28 boendeplatser där arbete sker på båda avdelningarna.

Vi söker nu en undersköterska med ett starkt engagemang för människor, en positiv grundsyn och en vilja att hitta lösningar genom nytänkande.

 Målet med verksamheten är att de boende ska uppleva trygghet, ha en meningsfull vardag och självbestämmande. Arbetet bygger på att den enskilde individen är i fokus.

 Du som person innehar egenskaper såsom att vara lyhörd, öppen för förändringar besitta förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel och lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.

Tjänsten kräver att du har förmåga att arbeta självständigt såväl som att ha ett nära samarbete med dina kollegor, anhöriga och övriga professioner vilka är involverade runt den boende.

Du ska även utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering och ska kunna vara flexibel angående arbetstider då verksamheten lägger eget schema där dag, kväll och helgtjänstgöring ingår.

Vi värdesätter nytänkande då vi ständigt jobbar med att utveckla verksamheten.Hos oss månar vi om en god arbetsmiljö och teamkänsla.

 Det är viktigt att du behärskar det svenska språket på ett sätt så du kan kommunicera med de boende, anhöriga samt dina arbetskamrater. Ett krav är även att du kan dokumentera det som krävs i verksamheten. Det är även viktigt att du är bekväm och har vana med att använda mobiltelefon och dator då detta är en del av våra arbetsredskap.

 Då Ludvika kommun är ett finsktalande förvaltningsområde är det en merit om du kan tala finska.

 Stämmer detta in på dig, tveka inte att söka tjänsten hos oss

 

Arbetsuppgifter

Vård- och omsorgsarbete i särskilt boende.

Vissa sjukvårdsuppgifter på undersköterskenivå.

Arbete utifrån ombudsroll

 

Kvalifikationer

Omvårdnadsprogrammet.

Förmåga att arbeta flexibelt med stor lyhördhet inför den person som behöver ditt stöd.

Du ska ha god samarbetsförmåga, ett positivt förhållningssätt och förmåga att arbeta självständigt.

Du ska kunna ta ett stort ansvar för brukare och verksamhet då du ingår i ett team med flera yrkeskategorier.

Du ska även kunna bidra till verksamhetens utveckling.

Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning, därför är delegation ett krav.

Behärska svenska språket i tal (kommunikation med brukare, arbetskamrater och anhöriga) och skrift (skriftlig dokumentation).

B Körkort krävs.

 

Kontaktpersoner

Carina Kull, enhetschef, 0240-86864

Kommunal, via kommunens växer 0240-86000.

 

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 17 juli.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Life Cycle Information Specialist

Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation The main responsibi... Visa mer
Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation
The main responsibility of the LCI team in the Engineering organization is to coordinate all activities related to Life Cycle Information (LCI) and Data Quality. LCI coordination is defined as a support function within project execution and covers engineering, procurement, fabrication, mechanical completion and commissioning activities within field development projects. LCI coordination covers all phases of a project, on-shore as well as off-shore, starting with reviewing the client’s requirements in the tendering phase to compiling the projects overall final handover to client.
Your responsibilities
Ensure that the Client's LCI requirements are known and understood by all relevant parties within the Project
Advice and assist the project in how to adhere to the Client's documentation requirements
Ensure that the Client's documentation requirements are enabled for in the project IT applications
Assist project personnel in communicating documentation requirements to suppliers
Perform internal documentation related quality checks according to the LCI Strategy before final transfer to Client
Maintain the files and control logs as required by the project
Ensure all document control work is in compliance with the management system and project procedures as applicable at all times
Provide LCI strategy training to the project team
Coordinate and follow-up the Document Review Process as requested by the team e.g. overdue, status, etc.
Ensure that the storage, maintenance and traceability of documentation is in compliance with project requirements
Ensure that effective back-up, security and disaster recovery systems are implemented for project documentation

Your background
Solid experience in LCI management and coordination
Knowledge of Civil, Mechanical and Electrical engineering disciplines
Experience in information management within the NCS oil and gas industry
Experience in senior or lead engineering, mainly within information management
Good knowledge about commonly used document control systems in the offshore industry
Leadership, communication and collaborative ability.
You have a university degree in bachelor or master’s in a relevant engineering subject. Lack of formal education may be compensated by long and relevant experience and documented achievements within the technical information management area
Technical College level education or relevant practice within document control
On a personal level, you are independent and proactive as well structured and systematic
You will be working in a multinational team, fluency in English, written and spoken is required

More about us
Are you ready for a new exciting challenge? Does the above description sound like you? Welcome to apply before 6th of May! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so don’t delay – apply today!
Recruiting Manager, Krister Hellkvist, +46 107-38 45 40 will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Wilund, +46 107-38 25 73, or Mikael Hjort, +46 107-38 25 73; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12; Unionen: Stefan Barkman, +46 107-38 33 04. All other questions can be directed to Talent Partner, Petra Berggren, +46 107-38 00 27.
Hitachi ABB Power Grids is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi ABB Power Grids balances social, environmental and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter and greener grid. www.hitachiabb-powergrids.com Visa mindre

Undersköterska Solgärde äldreboende, tills vidare

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter

Brinner du för att hjälpa andra och vill vara en del av vår arbetsgrupp?

Vi söker nu 2 undersköterskor med stort engagemang för människor med en positiv grundsyn och en vilja att hitta lösningar genom nytänkande. Har du som person positiv energi, framåtanda och nära till skratt, är drivande och tycker om att arbeta med aktiviteter tillsammans med de som bor hos oss. Då är kanske just du är den vi söker. 

Solgärde är ett särskilt boende med helinackordering och består av två traditionella avdelningar och en demensavdelning, det är totalt 47 boendeplatser där arbete kan ske på samtliga avdelningar. Målet med verksamheten är att de boende ska uppleva trygghet, självbestämmande samt ha en meningsfull vardag. Arbetet bygger på att den enskilde individen är i fokus.


• Vård- och omsorgsarbete i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.
• Sjukvårdsuppgifter på undersköterskenivå. Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom såromläggningar, sondmat samt läkemedel- och insulingivning därför är delegering en obligatorisk arbetsuppgift i tjänsten.
• Arbete utifrån ombudsroller

 

Kvalifikationer


• Undersköterska med erfarenhet av omvårdnadsarbete.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.


• Du ska kunna ta ett stort ansvar för brukare och verksamhet då du ingår i ett team med flera yrkeskategorier.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling. 
• Du som person ska kunna vara flexibel angående arbetstider då verksamheten lägger eget schema där dag-, kväll- och helgtjänstgöring ingår.
• Du behöver behärska det svenska språket i både tal och skrift då du ska kommunicera med de boende, anhöriga samt dina arbetskamrater. Ett krav är även att du kan dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Det är även viktigt att du är bekväm och har vana med att använda mobiltelefon och dator då detta är en del av våra arbetsredskap.
• Körkort krävs

Vi värdesätter nytänkande då vi ständigt jobbar med att utveckla verksamheten och hos oss månar vi om en god arbetsmiljö och teamkänsla

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Stämmer detta in på dig, tveka inte att söka tjänsten hos oss

Då Ludvika kommun är ett finsktalande förvaltningsområde är det en merit om du kan tala finska.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård och omsorg.

Kontaktperson
Enhetschef Therese Moe, 0240-86 000

Facklig kontaktperson
Kommunal via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 210516. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska, tillsvidareanställningar Demensboendet Skogen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter


• Vård- och omsorgsarbete hos personer med demenssjukdom i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling
• Schemalagd arbetstid med dag-, kväll- och helgtjänstgöring


Kvalifikationer


• Undersköterska med mångårig erfarenhet av omvårdnadsarbete inom demensvården.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning
• Det är meriterande att ha jobbat med  BPSD-registret, samt gjort utbildningarna Demens-ABC som finns på nätet

Anställningsvillkor 

Tillträde 210531. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

Kontaktperson

Enhetschef Susanne Östberg 0240-565710

Biträdande enhetschef Bea Löfqvist 0240-56 57 00

Facklig kontaktperson

Kommunal Tobias Karlsson eller Katarina Dewall, nås via växeln 0240-86 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 210411. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tilsvidareanställning Äldreboende Biskopsgården, 1 undersköterska

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter

Brinner du för att hjälpa andra och vill vara en del av oss?

Vi söker nu en undersköterska med starkt engagemang för människor, positiv grundsyn och en vilja att hitta lösningar genom nytänkande. Har du som person positiv energi, framåtanda och nära till skratt, är drivande och tycker om att arbeta med aktiviteter tillsammans med de som bor hos oss. Då är kanske du den vi söker. 

Biskopsgården är ett särskilt boende med helinackordering och består av två traditionella avdelningar med totalt 28 boendeplatser där arbete sker på båda avdelningarna. Målet med verksamheten är att de boende ska uppleva trygghet, ha en meningsfull vardag och självbestämmande. Arbetet bygger på att den enskilde individen är i fokus.

Du som person innehar egenskaper såsom att vara lyhörd, öppen för förändringar besitta förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara flexibel samt lyhörd inför andras behov. Du behöver även ha god samarbetsförmåga då arbetet innebär nära samarbete med dina kollegor, anhöriga och övriga professioner vilka är involverade runt den boende.

Arbetet innefattar utförande av hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering och du som person ska kunna vara flexibel angående arbetstider då verksamheten lägger eget schema där dag, kväll och helgtjänstgöring ingår.

Vi värdesätter nytänkande då vi ständigt jobbar med att utveckla verksamheten och hos oss månar vi om en god arbetsmiljö och teamkänsla.

Det är viktigt att du behärskar det svenska språket på ett sätt så du kan kommunicera med de boende, anhöriga samt dina arbetskamrater. Ett krav är även att du kan dokumentera det som krävs i verksamheten. Det är även viktigt att du är bekväm och har vana med att använda mobiltelefon och dator då detta är en del av våra arbetsredskap.

Stämmer detta in på dig, tveka inte att söka tjänsten hos oss

Då Ludvika kommun är ett finsktalande förvaltningsområde är det en merit om du kan tala finska.

Vård- och omsorgsarbete i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.

Sjukvårdsuppgifter på undersköterskenivå. Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning därför är delegation obligatoriskt arbetsuppgift i tjänsten.

Arbete utifrån ombudsroll

 Kvalifikationer • Undersköterska med erfarenhet av omvårdnadsarbete.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska kunna ta ett stort ansvar för brukare och verksamhet då du ingår i ett team med flera yrkeskategorier.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling. 
• Behärska svenska språket i tal (kommunikation med brukare, arbetskamrater och anhöriga) och skrift (skriftlig dokumentation).
• Körkort krävs.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet

Anställningsvillkor
Tilsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

Kontaktperson
Enhetschef Helena Holmström, 0240-86 000

Facklig kontaktperson
Kommunal via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 210404. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tillsvidaretjänst undersköterska Lagunen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter:

Omvårdnadsarbete på Korttidsboendet Lagunen. Arbetet innefattar att utföra de arbetsuppgifter som förekommer på en korttidsavdelning. Arbetet innefattar bland annat omvårdnadsarbete,delegerade sjukvårdsuppgifter från HSL, beredning av måltider samt administration och dokumentation. 

Kvalifikationskrav:

Undersköterskeutbildning och körkort är ett krav. Då det förekommer administrativa arbetsuppgifter förutsätts det att du har god datorvana. Då arbetet är på en korttidsavdelning ställs det krav på dig att du i din yrkesroll måste vara mycket flexibel och serviceinriktad i ditt arbetssätt då du möter människor med varierande omvårdnadsbehov och stöd. Du kommer även att möta många anhöriga vilket ställer stora krav gällande bemötande - och förhållningssätt. Det är viktigt att du kan se varje individ utifrån dennes behov och möta dem där de befinner sig. Då Lagunen ständigt växlar med både antal vårdtagare och omvårdnadsbehov är det av stor vikt att du kan hantera flera saker samtidigt samt kunna ta de beslut som situationen kräver. Då det förekommer delegerade arbetsuppgifter från HSL förutsätts det att du har delegering och erfarenhet från arbete med HSL är meriterande. Lagunens avdelning är placerad på Biskopsgården och det kommer att förväntas av dig att du även är behjälplig och samplaneras med avdelningarna på Biskopsgården. Vård-och omsorgsförvaltingen tillämpar resurspass,vilket innebär att du även kommer att arbeta på andra arbetsplatser inom förvaltnigen. Arbetet innefattar dag - kvällar och helger. Personlig lämplighet är av stor betydelse.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Enhetschef Mikael Blomgren 0240-860 00

Enhetschef Anna Broman 0240-860 00

Facklig kontaktperson
Kommunal, 0240-860 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast  4 April 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska HemLtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

 Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!


Då tre av våra medarbetare nu går i välförtjänt pension söker vi nu nya eldsjälar till vår verksamhet på Hemtjänsten Södra!

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att ge omsorg, hjälp och stöd till brukarna utifrån deras individuella behov samt skapa en meningsfull vardag för brukarna. Du kommer också att upprätta genomförandeplaner för de brukare som du blir kontaktperson till. Vi arbetar efter ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi ser det friska hos varje individ.

Du kommer att arbeta enligt schema dag, kväll och helg i hemtjänst.

Din kompetens

Vi vill att du som söker är utbildad undersköterska och gärna med några års erfarenhet. Det är meriterande om du även har utbildning inom demens och/eller psykiatri.

Tjänsten kräver att du har grundläggande IT-kunskap för att kunna arbeta med de system vi använder för journalföring samt planeringssystem. 

Du måste också ha grundläggande kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Det är viktigt att du har en stor empatisk förmåga och kan lyssna på och förstå brukarens olika behov samt att du har en vilja att tillgodose dessa behov på bästa möjliga sätt.

Tjänsten kräver att du är ansvarstagande och har ett flexibelt arbetssätt. Du behöver även vara lyhörd och ha god förmåga att samarbeta med brukare, anhöriga och arbetskamrater. Vi sätter stort värde på engagemang i arbetet och en vilja att bidra till verksamhetens bästa.

För den här tjänsten krävs att du har minst B-körkort och vana att köra med manuell och/eller automat-växlad bil.

Anställningsintervjuerna kommer främst att ske via Skype på grund av rådande pandemi.

 


Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månadslön enligt översenskommelse


Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidare-anställning på 100%. Tillträde 2021-07-01.
 

Upplysningar

Enhetschef Anna Lindqvist, 0240-86448

Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2021-04-11. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Life Cycle Information Specialist

Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation The main responsibi... Visa mer
Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation
The main responsibility of the LCI team in the Engineering organization is to coordinate all activities related to Life Cycle Information (LCI) and Data Quality. LCI coordination is defined as a support function within project execution and covers engineering, procurement, fabrication, mechanical completion and commissioning activities within field development projects. LCI coordination covers all phases of a project, on-shore as well as off-shore, starting with reviewing the client’s requirements in the tendering phase to compiling the projects overall final handover to client.
Your responsibilities
Ensure that the Client's LCI requirements are known and understood by all relevant parties within the Project
Advice and assist the project in how to adhere to the Client's documentation requirements
Ensure that the Client's documentation requirements are enabled for in the project IT applications
Assist project personnel in communicating documentation requirements to suppliers
Perform internal documentation related quality checks according to the LCI Strategy before final transfer to Client
Maintain the files and control logs as required by the project
Ensure all document control work is in compliance with the management system and project procedures as applicable at all times
Provide LCI strategy training to the project team
Coordinate and follow-up the Document Review Process as requested by the team e.g. overdue, status, etc.
Ensure that the storage, maintenance and traceability of documentation is in compliance with project requirements
Ensure that effective back-up, security and disaster recovery systems are implemented for project documentation

Your background
Solid experience in LCI management and coordination.
Knowledge of Civil, Mechanical and Electrical engineering disciplines.
Experience in information management within the NCS oil and gas industry
Experience in senior or lead engineering, mainly within information management
Good knowledge about commonly used document control systems in the offshore industry
Leadership, communication and collaborative ability.
You have a university degree in bachelor or master’s in a relevant engineering subject. Lack of formal education may be compensated by long and relevant experience and documented achievements within the technical information management area
Technical College level education or relevant practice within document control
On a personal level, you are independent and proactive as well structured and systematic
You will be working in a multinational team, fluency in English, written and spoken is required

More about us
Are you ready for a new exciting challenge? Does the above description sound like you? Welcome to apply before 5th of April! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so don’t delay – apply today!
Recruiting Manager, Krister Hellkvist, [email protected] will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Wilund, +46 107-38 25 73, or Mikael Hjort, +46 107-38 25 73; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12; Unionen: Stefan Barkman, +46 107-38 33 04. All other questions can be directed to Talent Partner, Petra Berggren, [email protected]
Hitachi ABB Power Grids is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi ABB Power Grids balances social, environmental and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter and greener grid. www.hitachiabb-powergrids.com Visa mindre

Vikariat Demensboendet Skogen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter• Vård- och omsorgsarbete hos personer med demenssjukdom i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.
• Schemalagd arbetstid med dag-, kväll- och helgtjänstgöring.


Kvalifikationer


• Undersköterska med mångårig erfarenhet av omvårdnadsarbete inom demensvården.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling.
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning.
• Det är meriterande att ha jobbat med  Bpsd-registret, samt gjort utbildningarna Demens-ABC som finns på nätet.

Anställningsvillkor
Vikariat deltid.Ca 1 år. Tillträde 210419. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

Kontaktperson
Enhetschef Susanne Östberg, 0240-56 57 10

Facklig kontaktperson
Kommunal Tobias Karlsson,via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 210307. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Personlig assistent i LSS pool

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du ha variation och tycker du om att arbeta med människor?

Som personlig assistent i pool kommer du att ha hela kommunen som din arbetsplats. I första hand som personlig assistent men arbete på bostäder med särskild service och daglig verksamhet enligt LSS förekommer också. Arbetsgruppen består idag av 7 trygga och kompetenta arbetskamrater och professionell handledning finns som stöd i ditt arbete. Det här är ett arbete för dig som vill utvecklas och ta ansvar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med barn, ungdomar och vuxna med olika funktionshinder. Hjälpa personerna att ta tillvara sin förmåga och stärka personernas möjligheter att leva ett självständigt liv. Arbetet innebär att stödja och hjälpa brukaren i vardagens alla situationer, som hygien, måltider, av-och påklädning, förflyttning, aktiviteter, träning och det sociala kontaktnätet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är klar med omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig. Arbetet som personlig assistent kräver ett professionellt förhållningssätt och bemötande, ett stort tålamod samt att du är lyhörd.
Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, arbetar självständigt och har lätt för att samarbeta med andra människor/övriga professioner. Eftersom arbetet förekommer i hela kommunen är körkort och tillgång till egen bil ett krav. Datorvana är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidare Heltid. Tillträde efter överenskommelse.  
Arbetstiderna är fördelade över hela dygnet, vardag som helgdag med var tredje helg.  
Flexibel arbetstid genom timbank ger brukaren hjälpen på rätt tid och dig möjlighet att påverka din arbetstid. Lön enligt avtal med fast lönetillägg.                   

Utdrag ur polisens belastningsregister ska kunna uppvisas innan anställning. Beställ redan idag! Vid en intervju ska du också kunna visa upp en giltig id handling.

Kontaktperson

Biträdande enhetschef Maria Löfgren, växel 0240-86000

Facklig kontaktperson

Kommunal via kommunens växel 0240-86000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 210228. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Life Cycle Information Specialist

Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation The main responsibi... Visa mer
Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation
The main responsibility of the LCI team in the Engineering organization is to coordinate all activities related to Life Cycle Information (LCI) and Data Quality. LCI coordination is defined as a support function within project execution and covers engineering, procurement, fabrication, mechanical completion and commissioning activities within field development projects. LCI coordination covers all phases of a project, on-shore as well as off-shore, starting with reviewing the client’s requirements in the tendering phase to compiling the projects overall final handover to client.
Your responsibilities
Ensure that the Client's LCI requirements are known and understood by all relevant parties within the Project
Advice and assist the project in how to adhere to the Client's documentation requirements
Ensure that the Client's documentation requirements are enabled for in the project IT applications
Assist project personnel in communicating documentation requirements to suppliers
Perform internal documentation related quality checks according to the LCI Strategy before final transfer to Client
Maintain the files and control logs as required by the project
Ensure all document control work is in compliance with the management system and project procedures as applicable at all times
Provide LCI strategy training to the project team
Coordinate and follow-up the Document Review Process as requested by the team e.g. overdue, status, etc.
Ensure that the storage, maintenance and traceability of documentation is in compliance with project requirements
Ensure that effective back-up, security and disaster recovery systems are implemented for project documentation

Your background
Solid experience in LCI management and coordination.
Knowledge of Civil, Mechanical and Electrical engineering disciplines.
Experience in information management within the NCS oil and gas industry
Experience in senior or lead engineering, mainly within information management
Good knowledge about commonly used document control systems in the offshore industry
Leadership, communication and collaborative ability.
You have a university degree in bachelor or master’s in a relevant engineering subject. Lack of formal education may be compensated by long and relevant experience and documented achievements within the technical information management area
Technical College level education or relevant practice within document control
On a personal level, you are independent and proactive as well structured and systematic
You will be working in a multinational team, fluency in English, written and spoken is required

More about us
Are you ready for a new exciting challenge? Does the above description sound like you? Welcome to apply before 20th of January! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so don’t delay – apply today!
Recruiting Manager, Krister Hellkvist, [email protected] will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Wilund, +46 107-38 25 73, or Mikael Hjort, +46 107-38 25 73; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12; Unionen: Stefan Barkman, +46 107-38 33 04. All other questions can be directed to Talent Partner, Petra Berggren, [email protected]
Hitachi ABB Power Grids is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi ABB Power Grids balances social, environmental and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter and greener grid. www.hitachiabb-powergrids.com Visa mindre

Undersköterska till hemtjänsten Grängesberg

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter


• Att arbeta i hemtjänsten innebär att du är ett stöd i vardagen som möjliggör för brukaren att bo kvar i eget boende.
• Exempel på arbetsuppgifter som ingår i omvårdnadsarbetet är dusch, påklädning, medicinhantering, värma mat, promenader, städ och inköp.
• I arbetsuppgiften ingår även ett stort och viktigt arbete med dokumentation, planering av verksamheten, kontaktmannaskap, ombudsroller, verksamhetsanpassat schema m.m.
• I arbetsuppgifterna ingår även att vara kontaktperson där kontakter med anhöriga och andra verksamheter är en av uppgifterna.

Kvalifikationer


• Undersköterskeutbildning
• Stor vikt läggs vid personliga egenskaper för att på bra sätt matcha den övriga arbetsgruppen.
• Att arbeta efter vård- och omsorgsnämndens målsättning där brukaren är i fokus.
• Empatisk förmåga och ett gott bemötande är en förutsättning för att kunna stödja personen i vardagen.
• I din yrkesroll ska du ha förmågan att arbeta självständigt och i team, vara lyhörd och flexibel utanför det egna arbetsområdet. Du bidrar till verksamhetsutveckling och god arbetsmiljö.
• Ha god sammarbet -och samverksansförmåga då du i rollen som undersköterska har kontakt med olika professioner inom kommun och landsting.
• Van vid att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Körkort är ett krav.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Enhetschef Alexander Jansson, 0240-56 57 92.

Facklig kontaktperson
Kommunal Karen Andersson, 0240- 86000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 26 januari 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

vik Underskötserska hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

 

Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!

Vi söker nu en undersköterska till vår hemtjänstgrupp.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att ge omsorg, hjälp och stöd till brukarna utifrån deras individuella behov samt skapa en meningsfull vardag för brukarna. Du kommer också att upprätta genomförandeplaner för de brukare som du blir kontaktperson till. Vi arbetar efter ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi ser det friska hos varje individ.

Du kommer att arbeta enligt schema dag, kväll och helg i hemtjänst.

Din kompetens

Vi vill att du som söker är utbildad undersköterska och gärna med några års erfarenhet. Det är meriterande om du även har utbildning inom demens och/eller psykiatri.

Tjänsten kräver att du har grundläggande IT-kunskap för att kunna arbeta med de system vi använder för journalföring samt planeringssystem. 

Du måste också ha grundläggande kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Det är viktigt att du har en stor empatisk förmåga och kan lyssna på och förstå brukarens olika behov samt att du har en vilja att tillgodose dessa behov på bästa möjliga sätt.

Tjänsten kräver att du är ansvarstagande och har ett flexibelt arbetssätt. Du behöver även vara lyhörd och ha god förmåga att samarbeta med brukare, anhöriga och arbetskamrater. Vi sätter stort värde på engagemang i arbetet och en vilja att bidra till verksamhetens bästa.

För den här tjänsten så måste du ha B-körkort och vana att köra med manuell och automat-växlad bil.

Anställningsintervjuerna kommer främst att ske via Skype på grund av rådande pandemi.

 


Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månadslön enligt översenskommelse


Anställningsvillkor
Tjänsten är ett vikariat på 100%. Tillträde är 210208 eller enligt överenskommelse, och sträcker sig till 220701.
 

Upplysningar

Enhetschef Anna Lindqvist, 0240-86448

Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 3 februari. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Undersköterskor till Centrala stan och Högberget

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta inom Högberget/Centrala stans hemtjänst, 4 tjänster. Arbetet är flexibelt och givande, att arbeta som undersköterska inom hemtjänst innebär att du utför vård- och omsorgsarbete i den enskilda personens hem.

Dessa arbetsuppgifter kan bestå av allt från personlig omvårdnad som hjälp med klädsel, hygien, förflyttningar till sociala aktiviteter i form bland annat promenader. Det förekommer också praktisk omvårdnad som kan innefatta städ och tvätt eller inköp av olika former. Då vi arbetar med kontaktmannaskap som en viktig del i vår verksamhet kan det även förekomma arbetsuppgifter som kontakter med anhöriga, vårdgivare och andra delar av förvaltningens verksamheter.

Utöver det kommer du också att arbeta med vissa administrativa uppgifter i form av planering av ditt eget arbete och dokumentation.

För att du ska kunna göra ett bra arbete ställer det krav på dig att du ska beakta och respektera varje persons enskilda önskemål, självbestämmande, integritet och behov så att personens självkänsla och trygghet bibehålls och på så vis skapa möjlighet för denne att bo kvar i sitt eget hem.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Arbetet kan innebära fysiska och psykiskt påfrestande arbetsmoment.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Kvalifikationer
• Undersköterska med vana av arbete med äldre och kunnighet i dokumentation och rapportering.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Körkort fordras.
• Viktigt med flexibilitet i schemaläggning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid tillträde enligt överenskommelse. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Fast lön.

Kontaktperson

Enhetschef , Paula Rabenius växel 0240- 86000

Biträdande, Enhetschef Tora Knifström 0240-86000

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-22. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Team Leader for Documentation

Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation GPQS Service Solut... Visa mer
Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation
GPQS Service Solution is looking for a new team player to serve our customers. There is a growing demand of renewing the power infrastructure globally where the competence center in Västerås is key to the future success. The growth of service business is an important part of the PGGI strategy and now we want you join our journey.
Your responsibilities
Development of processes and tools for project documentation
Collect requirements from the business
Set requirements and routines for the documentation controller team in India
Objective is to increase efficiency in the documentation process
Support development of project specific processes in projects with complex documentation requirements

Your background
Experience from contract reading and understanding of various documentation requirements
Experience from documentation systems
Strong knowledge in MS Excel, Word and Powerpoint
Ability to communicate effectively
Be a team player and basic leadership skills
Fluency in English, written and spoken alike is required

More about us
Ready for a new exciting challenge? Welcome with your application by 26th of October 2020.
Recruiting Manager Lennart Hoff, +46 107-38 86 44, will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Stefan Andersson, +46 107-38 08 21, Unionen: Karin Ulvemark, +46 107-38 51 42, Ledarna: Lenny Larsson, +46 21-32 85 47. All other questions can be directed to Talent Acquisition Partner Renee Lundgren, +46 107-38 54 75.
Hitachi ABB Power Grids is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi ABB Power Grids balances social, environmental and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter and greener grid. www.hitachiabb-powergrids.com Visa mindre

Tilsvidareanställning Demensboendet Skogen, 2 undersköterskor

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter• Vård- och omsorgsarbete hos personer med demenssjukdom i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.
• Schemalagd arbetstid med dag-, kväll- och helgtjänstgöring.


Kvalifikationer


• Undersköterska med erfarenhet av omvårdnadsarbete.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling.
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning.
• Demenserfarenhet är ett krav.
• Det är meriterande att ha jobbat med kvalitetsregistren senior Alert och Bpsd-registret, samt gjort utbildningen Demens-ABC som finns på nätet.
• Stor vikt läggs på personlig lämplighet

Anställningsvillkor
Tilsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

Kontaktperson
Enhetschef Susanne Östberg, 0240-56 57 10

Facklig kontaktperson
Kommunal Tobias Karlsson,via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 201129. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

BIM Specialist

Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation You will be part of... Visa mer
Hitachi ABB Power Grids is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation
You will be part of the product group HVDC within the Hitachi ABB Power Grids in Ludvika. The HVDC technology has been on the market for the past 60 years and is used to transmit power over long distances with minimal losses, using overhead lines, underground and submarine cable systems. Please find out more about our world leading technology at https://www.hitachiabb-powergrids.com/offering/product-and-system/hvdc
Your responsibilities
What You Will Be Doing:
BIM modeling and content creation including 3D/4D/5D models
Lead project BIM and Model coordination meetings: spatial coordination of disciplines, gathering all disciplines BIM models including civil and performing coordination tasks.
Conduct 3D design Reviews, clash-detection and conflict resolution.
Manage and assist in the coordination efforts of all parties involved in the project including: owners, architects/engineers, consultants, contractors
Manage BIM content development for projects.
Create 3D renderings and animations
Coordinate electronic information transfer and integrity of the Common Data Environment
Support project team by managing and creating content library files and templates, creating and enforcing standards and evaluating project models.
Act as the main point of contact for BIM technology and any related issues between the construction managers, subcontractors, owners, design team, and others as required
Aid in the preparation and revisions of project budgets, estimates, and construction schedules
Prepares periodic progress reports regarding the status of projects as required by Management
Good communication skills to resolve design issues among the various participants
Liaison with clients and other consultants regarding BIM standards/processes, and document project BIM standards/processes for distribution to the project team.

Your background
As a foundation, you have a minimum of a bachelor’s Degree in engineering /Civil Design or a related field, combined with at least three years of experience in 3D Modelling.
You have deep knowledge in BIM applications, customizations, processes and application usage.
It’s required that you have at least three years of experience from Revit Architecture MagiCAD, Dynamo, AutoCAD and Navisworks, as well as 1-3 years of experience from BIM model and data coordination.
You have a general knowledge of National and International BIM standards.
Experience from BIM implementations is qualifying.
On a personal level, you are a natural leader with a creative mindset, great interpersonal skills and excellent ability to resolve issues.
In this role you need to be self-motivated and work effectively both independently and as part of the team.
It’s important that you communicate well at all levels of the organization and get your messages across in a coherent and clear way.
You need to have a high level of integrity and a results-based orientation.
Fluency in English is required, whereas Swedish and other additional languages are highly valued.

More about us
Are you ready for a new exciting challenge? Does the above description sound like you? Welcome to apply 16th of October! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so don’t delay – apply today!
Recruiting Manager, Krister Hellkvist, +46 107-38 45 40, will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Wilund, +46 107-38 25 73, or Mikael Hjort, +46 107-38 25 73; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12; Unionen: Stefan Barkman, +46 107-38 33 04. All other questions can be directed to Talent Partner, Petra Berggren, +46 722-05 98 17.
Hitachi ABB Power Grids is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi ABB Power Grids balances social, environmental and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter and greener grid. www.hitachiabb-powergrids.com Visa mindre

Undersköterska Solgärde

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Solgärde är ett särskilt boende med helinackordering och består av två traditionella avdelninger samt tre demensavdelningar. Arbete på samtliga avdelningar  förekommer. Vårt mål med verksamheten är trygga brukare med en meningsfull vardag. Här på Solgärde månar vi om en god arbetsmiljö och välkomnar dig som har positiv energi, framåtanda och nära till skratt. Vi värdesätter nytänkande och rak kommunikation då vi ständigt jobbar med att utveckla verksamheten.

Eftersom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar för att få en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökande.

Arbetsuppgifter


• Vård- och omsorgsarbete i särskilt boende.
• Vana att arbeta med demensvård då det finns avdelningar för demens på boendet.
• Vissa sjukvårdsuppgifter på undersköterskenivå.

Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet.
• Förmåga att arbeta flexibelt med stor lyhördhet inför den person som behöver ditt stöd.
• Du ska ha god samarbetsförmåga, ett positivt förhållningssätt och förmåga att arbeta självständigt.
• Du ska kunna ta ett stort ansvar för brukare och verksamhet då du ingår i ett team med flera yrkeskategorier.
• Du ska även kunna bidra till verksamhetens utveckling.
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning, därför är delegation ett krav.
• Behärska svenska språket i tal (kommunikation med brukare, arbetskamrater och anhöriga) och skrift (skriftlig dokumentation).
• Körkort krävs.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen kan förekomma. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Bitr enhetschef Maria Björk Svensson tfn. 0240-565828
Enhetschef Mia Rosendahl-Nord tfn. 0240-565827

Facklig kontaktperson
Kommunal, tfn 0240-86000 (växeln)

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan senast 4 oktober 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Undersköterska m. utökad delegering, hemsjukvården

Ansök    Okt 22    Ludvika kommun    Hemsjukvårdare
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Hemsjukvården i Ludvika kommun innefattar arbete mot både ordinärt och särskilt boende, uppdelat i tre områden. I ett av våra områden arbetar vi även mot LSS och psykiatri. Arbetet innebär ett heltidsmått på 37,0.

För att arbeta som undersköterska i hemsjukvården krävs en utökad delegering. Vid en eventuell anställning träffar du medicinskt ansvarig sjuksköterska som utbildar dig. Efter godkänd utbildning, får du en utökad delegering. 

Att jobba i hemsjukvården hos oss är ett inspirerande och självständigt arbete. Din arbetsdag planeras tillsammans med ditt teams tjänstgörande sjuksköterskor, med stöd av samordnare. Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi arbetar med projekt i e-hälsa och inför digitala stöd i våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering och under ledning av tjänstgörande sjuksköterska inom ditt team

Du ska samverka med omvårdnadspersonal och andra yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården.

Administrativa arbetsuppgifter i form av planering samt dokumentation

Delta på arbetsplatsträffar och aktivt bidra till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer


Undersköterske-utbildning är ett krav.

Tidigare erfarenhet från arbete inom hemsjukvård med HSL-insatser under minst ett år är ett krav.

Specialistkompetenser relevant för tjänsten är meriterande.


Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.

Arbeta med patienten i centrum.


Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.


Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.


B-Körkort och tillgång till egen bil

Anställningsvillkor
Vikariat tom 5/9-21. Heltid. Veckoarbetstid 37,0. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Anna Broman, Enhetschef 0240-565477 [email protected]

Mikael Blomgren, Enhetschef 0240-565824 [email protected]

Facklig kontaktperson
Vårdförbundet, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 8/11-20. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska till Kvarngatan

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta inom Kvarngatans hemtjänst. Arbetet är flexibelt och givande, att arbeta som undersköterska inom hemtjänst innebär att du utför vård- och omsorgsarbete i den enskilda personens hem.

Dessa arbetsuppgifter kan bestå av allt från personlig omvårdnad som hjälp med klädsel, hygien, förflyttningar till sociala aktiviteter i form bland annat promenader. Det förekommer också praktisk omvårdnad som kan innefatta städ och tvätt eller inköp av olika former. Då vi arbetar med kontaktmannaskap som en viktig del i vår verksamhet kan det även förekomma arbetsuppgifter som kontakter med anhöriga, vårdgivare och andra delar av förvaltningens verksamheter.

Utöver det kommer du också att arbeta med vissa administrativa uppgifter i form av planering av ditt eget arbete och dokumentation.

För att du ska kunna göra ett bra arbete ställer det krav på dig att du ska beakta och respektera varje persons enskilda önskemål, självbestämmande, integritet och behov så att personens självkänsla och trygghet bibehålls och på så vis skapa möjlighet för denne att bo kvar i sitt eget hem.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Arbetet kan innebära fysiska och psykiskt påfrestande arbetsmoment.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Kvalifikationer
• Personlig lämplighet, undersköterska med vana av arbete med äldre och kunnighet i dokumentation och rapportering.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Körkort fordras.
• Viktigt med flexibilitet i schemaläggning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid tillträde enligt överenskommelse. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Fast lön.

Kontaktperson

Enhetschef , Gabriella Lindqvist växel 0240- 86000

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Vikariat undersköterska hemtjänsten Norra

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du vara med och ge våra äldre en meningsfull tillvaro där man sätter det äldres behov i främsta rummet?

Arbetsuppgifter


• Du kommer att arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du kommer att vara brukarens hjälpande hand i den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel, dusch samt stöd/hjälp vid matsituation. Allt utifrån varje individs specifika behov.
• I arbetsuppgifterna ingår även insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

Kvalifikationer


• Undersköterskeutbildning.
• I din yrkesroll ska du ha förmågan att arbeta självständigt och i team, vara lyhörd och flexibel utanför det egna arbetsområdet.
• Ha god samarbets- och samverkansförmåga då du i rollen som undersköterska har mycket kontakter med olika professioner, både inom kommunen och Regionen.
• Du ska i din yrkesroll vara aktiv och medverka i verksamhetens utveckling samt ha ett positivt förhållningssätt och bidra till en god arbetsmiljö.
• En merit är om du kan tala finska då Ludvika kommun är ett finsktalande förvaltningsområde.
• Personlig lämplighet är av stor betydelse.
• Körkort är ett krav.

Anställningsvillkor 
Vikariat under tiden 200914-210406. Heltid.
Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer.
Tillträde 200914 eller enligt överenskommelse. Månadslön.

Kontaktperson
Enhetschef Therese Moe, 0240-565497

Facklig kontaktperson
Kommunal 0240-860 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 200906. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Undersköterska Granliden, 2 tjänster

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du vara med och bygga en hållbar vård och omsorg för framtiden? Vi söker nu två positiva och engagerade undersköterskor som delar vår värdegrund till vårt Särskilda boende Granliden i Grängesberg. Vi söker dig med ett starkt engagemang för människor, en positiv grundsyn och en vilja att hitta lösningar genom att tänka nytt. Särskilda boendet Granliden är både ett demensboende och traditionellt boende med 55 platser uppdelat på fem demensavdelningar och två traditionella avdelningar. 

Arbetsuppgifter
Arbetet kräver att du arbetar utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus. Du ska tillsammans med övrig personal tillgodose enskilda människors behov av personlig omvårdnad samt social aktivering. Du ska även utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering. Arbetet kräver att du har förmågan att arbeta självständigt såväl som att ha ett nära samarbete med dina kollegor och övriga proffessioner som är involverade runt brukaren samt de anhöriga. Du bör vara flexibel angående arbetstider då verksamheten lägger eget schema där dag, kväll och helgtjänstgöring ingår.   

Kvalifikationer
Du har körkort, är utbildad undersköterska och gärna med spetskompetens inom demens och/eller psykiatri. Du ska ha erfarenhet utav omsorgsarbete. Har du erfarenhet från arbete inom demensomsorg och BPSD är detta meriterande. I uppdraget som undersköterska är det viktigt att du har god kännedom om socialtjänstlagen samt hälso- och sjukvårdslagen. Du innehar personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater och att du skriftligt kan dokumentera det som krävs i verksamheten. Det är även viktigt att du är bekväm och van med att använda mobiltelefon och dator då detta är en del av våra arbetsredskap.

Då Ludvika kommun är ett finsktalande förvaltningsområde är det en merit om du kan tala finska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare anställning enligt överenskommelse, heltid 100 %. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer

Kontaktperson
Enhetschef Cecilia Nordström, via kommunens växel 0240-565674

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tilsvidareanställning Demensboendet Skogen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter• Vård- och omsorgsarbete hos personer med demenssjukdom i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.
• Schemalagd arbetstid med dag-, kväll- och helgtjänstgöring.


Kvalifikationer


• Undersköterska med mångårig erfarenhet av omvårdnadsarbete inom demensvården.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling.
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning.
• Det är meriterande att ha jobbat med  Bpsd-registret, samt gjort utbildningarna Demens-ABC som finns på nätet.

Anställningsvillkor
Tilsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

Kontaktperson
Enhetschef Susanne Östberg, 0240-56 57 10

Facklig kontaktperson
Kommunal Anna Sporre,via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 29/2 . Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tillsynsarkivarie till Regionarkivet i Ludvika

Ansök    Maj 5    REGION DALARNA    Arkivarie
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Vi söker en tillsynsarkivarie till Regionarkivet i Ludvika. Vid regionarkivet jobbar i dag sex personer. Regionarkivet har till uppgift att förvara, vårda och tillhandahålla de arkiv som lämnas in för slutförvaring från Regionens olika verksamheter. Vi har även möjlighet att forska på plats hos oss. ... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Vi söker en tillsynsarkivarie till Regionarkivet i Ludvika. Vid regionarkivet jobbar i dag sex personer.
Regionarkivet har till uppgift att förvara, vårda och tillhandahålla de arkiv som lämnas in för slutförvaring från Regionens olika verksamheter.
Vi har även möjlighet att forska på plats hos oss.

Som tillsynsarkivarie hos regionarkivets kommer du att
- jobba med tillsyn, råd och stöd ut i verksamheten - säkerställa att hanteringen av allmänna handlingar handhas rätt
- fortlöpande ge rådgivning gällande arkivfrågor inom Regionen
- upprätta rutiner och riktlinjer för verksamheter i samråd med arkivchefen
- vara en kontakt med e-arkivet (R7e) gällande system som kan/kommer bli aktuella för arkivering
- i samråd med kollegorna hantera dokumenthanteringsplanen

För att fungera bra i rollen behöver du vara strukturerad och ha en pedagogisk ådra. Du kan förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt. Du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och noggrann. Du trivs med att arbeta självständigt, såväl i grupp.

KVALIFIKATIONER

Krav
Akademisk utbildning med minst 60 hp i arkivkunskap.
B-körkort är ett krav, då resor förekommer inom regionen.

Meriterat
God datavana
Om man känner till R7e-arkiv
Erfarenhet från Klassa 2.0 (2.1)
Erfarenhet från offentlig sektor gällande utlämning och men-bedömning.
Har du tidigare jobbat som tillsynsarkivarie är det en merit.
En god pedagog och skribent
Kunskap om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet. God kunskap i Offentlighet och sekretesslagen.
Vi lägger vikt vid personlig lämplighet.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Handläggare till Filmarkivet i Grängesberg

Ansök    Maj 7    Kungliga Biblioteket    Bibliotekarie
Vill du vara med och arbeta med dåtiden för framtiden? Då är Kungliga bibliotekets enhet Filmarkivet rätt ställe för dig! Vi står inför nya spännande utmaningar och behöver därför utvidga personalstyrkan med ny kompetens, här får du arbeta med både gammal och ny teknik. Filmarkivet är ett kulturhistoriskt arkiv och en del av Kungliga Biblioteket. Enheten är lokaliserad till orten Grängesberg i Ludvika kommun. Avdelning och enhet Enheten är organiserad i... Visa mer
Vill du vara med och arbeta med dåtiden för framtiden? Då är Kungliga bibliotekets enhet Filmarkivet rätt ställe för dig! Vi står inför nya spännande utmaningar och behöver därför utvidga personalstyrkan med ny kompetens, här får du arbeta med både gammal och ny teknik.

Filmarkivet är ett kulturhistoriskt arkiv och en del av Kungliga Biblioteket. Enheten är lokaliserad till orten Grängesberg i Ludvika kommun.

Avdelning och enhet

Enheten är organiserad inom avdelningen för digitala samlingar. Filmarkivet arbetar idag med att samla in, inventera, preparera, skanna och arkivera film på filmbas. Här samlas filmer från exempelvis föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner, det gemensamma för materialet är att det inte producerats för biografvisning. Filmerna speglar 1900-talets historia, främst tiden mellan 1930 och 1980. Vi kommer nu även att hantera digitala samlingars donationer vilket du blir en viktig kugge i.

Arbetsuppgifter

Som handläggare kommer du att spela en viktig roll i uppbyggnaden av hanteringen av Digitala samlingars donationshantering som består av AV-material, dagstidningar mm. Du kommer att arbeta med allt som rör våra donationer vilket kan innefatta insamling, inventering, bedömning, katalogisering, arkivering med mera, merparten av arbetet kommer att ligga på katalogisering och arkivering. Arbetsuppgiften är ny så i ett inledande skede så kommer alla rutiner och processer att behöva skaps vilket du blir ansvarig för.

Kvalifikationskrav


• Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande förvärvade kunskaper inom området
• Praktisk erfarenhet av bibliografisk dokumentation
• Praktisk erfarenhet av arkivering
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Mycket goda erfarenheter och kunskaper i databashantering, XML och metadataformat som används inom bibliotekssektorn

Meriterande


• Erfarenhet av att representera arbetsgivare i externa sammanhang
• Erfarenhet av att samverka med andra institutioner och myndigheter i samarbetsprojekt
• Arbete med bibliografisk dokumentation och informationsredigering i databas.
• Kunskaper i XHTML och XML samt hantering av flera databassystem.
• Erfarenhet och kunskap kring digitalisering och indexering av arkivmaterial
• Erfarenhet av arbete med kulturarvssamlingar

Som person är du ansvarstagande och självständig. Du är initiativrik och söker och förstår behovet av ständig kompetensutveckling relaterad till de aktuella uppgifterna. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att utveckla idéer och driva dem framåt. Du har en helhetssyn och relaterar ditt uppdrag till verksamhetens övergripande mål. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder? Välkommen att kontakta

Peter Suominen enhetschef, tfn 010- 709 31 71

Sofie Åstedt Carlström, HR-generalist, tfn 010-709 31 44

Fackliga kontaktpersoner

Anneli Granholm ST-KB 010-709 33 19

Anneli Modén, Saco-KB, 010-709 34 35

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 31 maj 2020, märkt med diarienummer 2020-472.

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 320 medarbetare.

Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Kungliga biblioteket har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Tillsvidaretjänst undersköterska Lagunen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter:

Omvårdnadsarbete på Korttidsboendet Lagunen. Arbetet innefattar att utföra de arbetsuppgifter som förekommer på en korttidsavdelning. Arbetet innefattar bland annat omvårdnadsarbete, städning, delegerade sjukvårdsuppgifter från HSL, beredning av måltider samt administration och dokumentation. 

Kvalifikationskrav:

Undersköterskeutbildning och körkort är ett krav. Då det förekommer administrativa arbetsuppgifter förutsätts det att du har god datorvana. Då arbetet är på en korttidsavdelning ställs det krav på dig att du i din yrkesroll måste måste vara mycket flexibel och serviceinriktad i ditt arbetssätt då du möter människor med varierande omvårdnadsbehov och stöd. Du kommer även att möta många anhöriga vilket ställer stora krav gällande bemötande - och förhållningssätt. Det är viktigt att du kan se varje individ utifrån dennes behov och möta dem där de befinner sig. Då Lagunen ständigt växlar med både antal vårdtagare och omvårdnadsbehov är det av stor vikt att du kan hantera flera saker samtidigt samt kunna ta de beslut som situationen kräver. Då det förekommer delegerade arbetsuppgifter från HSL förutsätts det att du har delegering och erfarenhet från arbete med HSL är meriterande. Lagunens avdelning är placerad på Biskopsgården och det kommer att förväntas av dig att du även är behjälplig och samplaneras med avdelningarna på Biskopsgården. Vård-och omsorgsförvaltingen tillämpar resurspass,vilket innebär att du även kommer att arbeta på andra arbetsplatser inom förvaltnigen. Arbetet innefattar dag - kvällar och helger. Personlig lämplighet är av stor betydelse.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Enhetschef Sandra Sjögren, 0240-565824

Facklig kontaktperson
Kommunal, 0240-860 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast  16 februari 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tim- och semestervikarier till vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då till oss inom vård- och omsorgsförvaltningen!
Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter, boendestödjare och handledare.

Film om undersköterskor

Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och välbefinnande.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.


Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo, ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha stort tålamod, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
• Du bör vara flexibel gällande arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg. Du bör även vara flexibel då byte av arbetsplats kan bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter eftersom arbete förekommer i hela kommunen.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.


Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.


Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

 Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2020-04-30.

 

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Upplysningar
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Bemanningsenheten på tel. 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, tel. 0240-860 00 Visa mindre

Undersköterska till Milans serviceboende

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstaga... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hemsjukvård samt kostenhet. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter, sjuksköterskor och kockar. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du vara med och ge våra äldre en meningsfull tillvaro där man sätter det äldres behov i främsta rummet?

Arbetsuppgifter


• Att arbeta på Milan innebär att man har ett brukarfokus där man sätter de äldres behov i centrum samt bemöter varje enskild individ med respekt och ödmjukhet.
• Omvårdnadsarbete där man är en hjälpande hand när våra äldre inte längre kan eller har förmåga att klara av sin egen vardag som tidigare.
• Exempel på arbetsuppgifter som ingår i omvårdnadsarbetet är dusch, påklädning, medicinhantering, värma mat, promenader, städ.
• I arbetsuppgifterna ingår även ett stort och viktigt arbete med dokumentation, planering av verksamheten, kontaktmannaskap, ombudsroller, verksamhetsanpassade schema m.m.

Kvalifikationer


• Undersköterskeutbildning.
• I din yrkesroll ska du ha förmågan att arbeta självständigt och i team, vara lyhörd och flexibel utanför det egna arbetsområdet.
• Ha god samarbets- och samverkansförmåga då du i rollen som undersköterska har mycket kontakter med olika professioner, både inom kommunen och Regionen.
• Du ska i din yrkesroll vara aktiv och medverka i verksamhetens utveckling samt ha ett positivt förhållningssätt och bidra till en god arbetsmiljö.
• En merit är om du kan tala finska då Ludvika kommun har blivit ett finsktalande förvaltningsområde.
• Personlig lämplighet är av stor betydelse.
• Körkort är ett krav.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön.

Kontaktperson
Enhetschef Lotta Karlsson, 0240-860 34

Facklig kontaktperson
Kommunal 0240-860 00

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Undersköterska Hemtjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukarens behov alltid är i fokus. I dina arbetsuppgifter ingår det att arbeta med personlig omvårdnad som innebär hjälp med klädsel, personlig hygien och dusch. Du kommer även att vid behov stötta brukaren vid olika matsituationer. Utöver det kommer du också att hjälpa till med praktiska insatser som inköp, städ och tvätt. Då vi arbetar med kontaktmannaskap kommer du att ha kontakt med brukarens anhöriga samt andra vårdgivare och funktioner.Du förväntas också utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegation.

Det förekommer även administrativa uppgifter i form av daglig planering av det egna och gruppens arbete, samt dokumentation enligt socialtjänstlagen.

 Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet och personlig lämplighet att arbeta med äldre.

Vi vill att du som kollega har en förmåga att arbeta självständigt och inte vara rädd för att ta egna initiativ. Det ställer också krav på dig att du är flexibel i ditt sätt att vara då förutsättningarna för ditt arbete snabbt kan ändras under arbetsdagens gång. Då vårt fokus ligger på våra brukare är det också viktigt att du är öppen och lyhörd inför deras och andras behov. För att du ska fungera bra i arbetsgrupppen är det också av vikt att du har en god samarbetsförmåga och bidrar till en bra arbetsmiljö samt verksamhetens utveckling.

Då olika tekniska funktioner har införts för att underlätta arbetet är det viktigt att du har vana av att använda dig av både mobiltelefon samt dator som arbetsredskap.

Då vi har ett stort geografiskt område är det ett krav att du har körkort.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträdesdatum enligt överenskommelse. Vi erbjuder fast lön enligt kollektivavtal. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen kan komma att ske vid behov.

Kontaktperson
Enhetschef Anna Lindqvist, via kommunens växel 0240-86 000

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-01-05. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Undersköterska sökes till boende inom socialpsykiatri Ludvika

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom den kommunala psykiatrin. Arbetsuppgifterna är i huvudsak att bistå de psykiskt funktionsnedsatta med social och personlig omvårdnad samt praktiska göromål såsom handling, städning, dusch, hjälp med olika ärenden, matlagning, allt i dennes vardag. Du bör kunna sätta individen i centrum och arbeta med dennes behov och möjligheter, vilket innebär att du måste ha ett flexibelt och självständigt arbetssätt samt kunna ta eget ansvar. Vi förutsätter att du har engagemang, god samarbetsförmåga och är lyhörd. Schemalagd arbetstid, i tjänsten ingår även arbete på andra arbetsplatser i form av resurspass.

 

Kvalifikationskrav

Omvårdnadsprogrammet/Skötarkompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant för anställningen. Vana av missbruksvård samt erfarenhet från vårdarbete och arbete med personer med psykiskt funktionshinder är meriterande.  Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning/Heltid. Arbete på andra arbetsplatser inom vård - och omsorgsförvaltningen förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Lön enligt avtal.

 

Kontaktperson
Enhetschef: Benita Sjökvist, växel 0240-86000

 

Facklig kontaktperson
Kommunal via kommunens, växel 0240-86000

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 19-12-15 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tilsvidareanställning Demensboendet Skogen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter• Vård- och omsorgsarbete hos personer med demenssjukdom i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.
• Schemalagd arbetstid med dag-, kväll- och helgtjänstgöring.


Kvalifikationer


• Undersköterska med erfarenhet av omvårdnadsarbete.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling.
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning.
• Demenserfarenhet är ett krav.
• Det är meriterande att ha jobbat med kvalitetsregistren senior Alert och Bpsd-registret, samt gjort utbildningen Demens-ABC som finns på nätet.

Anställningsvillkor
Tilsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Arbete kan förekomma på andra arbetsplatser inom vård-och omsorg.

Kontaktperson
Enhetschef Susanne Östberg, 0240-56 57 10

Facklig kontaktperson
Kommunal Anna Sporre,via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 191110. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Arkivarie Regionarkivet Ludvika

Ansök    Aug 8    Region Dalarna    Arkivarie
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Just nu söker vi en vikare då en av vår medarbetare har gått på föräldraledighet. Vid regionarkivet så jobbar idag fem personer. Regionarkivet jobbar huvudsakligen men Journaler såväl analogt som digitalt. Även kartor, fotografier, enskilda arkiv och Ludvikas kommun slutdepå hanteras hos oss. Vi har fö... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Just nu söker vi en vikare då en av vår medarbetare har gått på föräldraledighet. Vid regionarkivet så jobbar idag fem personer. Regionarkivet jobbar huvudsakligen men Journaler såväl analogt som digitalt. Även kartor, fotografier, enskilda arkiv och Ludvikas kommun slutdepå hanteras hos oss. Vi har förfrågningar såväl internt som externt. Vi kan även erbjuda möjlighet att forska på plats hos oss i våra nya lokal i Ludvika Lasarett.

Du kommer som Arkivarie hos oss att göra följande:

Löpande hantera inkommande förfrågningar till Regionarkivet. Du kommer arbeta med att vårda, ordna och förteckna arkiv, samt ge råd och service till arkivets användare. Regionarkivet ger fortlöpande rådgivning gällande arkivfrågor, allmänna handlingar. Du kommer även göra men-bedömningar av sekretesshandlingar vid utlämnade av handling.


KVALIFIKATIONER

- Akademisk utbildning med minst 60 hp i arkivkunskap alt en bred erfarenhet inom arkivsektorn.
- B-körkort (krav), då resor förekommer inom regionen
- Kunskap om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet. - God kompetens och erfarenhet av regelverk inom offentlighet och sekretess.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att fungerar bra i rollen behöver du vara strukturerad och ha lätt för att samarbeta med andra. Du kan även förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt. Du är kvalitetsmedveten och noggrann. Trivs med att arbeta självständigt, såväl i grupp. Tunga lyft förekommer.

Erfarenhet från offentligsektor gällande utlämning och men-bedömning samt erfarnehet från att tidigare jobbat med Klara Arkiv är meriterande.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Undersköterska Skogen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsupgifter


• Vård- och omsorgsarbete hos personer med demenssjukdom i särskilt boende enligt kommunens riktlinjer.
• Schemalagd arbetstid med dag-, kväll- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer


• Undersköterska med erfarenhet av omvårdnadsarbete.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna beslut och initiativ, vara flexibel samt ha god samarbetsförmåga.
• Aktivt medverka i verksamhetens uppbyggnad och utveckling.
• Viss medicinsk omvårdnad förekommer såsom läkemedel- och insulingivning.
• Demenserfarenhet är ett krav.
• Det är meriterande att ha jobbat med kvalitetsregistren senior Alert och Bpsd-registret, samt gjort utbildningen Demens-ABC som finns på nätet.

Anställningsvillkor
Vikariat. Deltid. Tillträde efter överenskommelse.

Kontaktperson
Biträdande enhetschef Beatrice Löfqvist, 0240-56 57 00

Facklig kontaktperson
Kommunal Anna Sporre,via växeln 0240-86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-08. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Timvikarier till vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då till oss inom vård- och omsorgsförvaltningen!
Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter och boendestödjare.

Film om undersköterskor

Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och välbefinnande.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.


Kvalifikationer


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo, ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha stort tålamod, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
• Du bör vara flexibel gällande arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg. Du bör även vara flexibel då byte av arbetsplats kan bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter eftersom arbete förekommer i hela kommunen.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.


Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.


Anställningsvillkor
Timvikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2019-12-31.

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Upplysningar
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Bemanningsenheten på tel. 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, tel. 0240-860 00 Visa mindre

Tim - och semestervikarier till vård - och omsorgsförvaltningen 2019

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Jobba hos oss i sommar!
Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då sommarvikariat hos oss inom vård- och omsorgsförvaltningen redan nu.

Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter och boendestödjare.

Film om undersköterskor

Kvalifikationskrav


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel och lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Du bör ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa. 
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo och vara flexibel om byte av arbetsplats skulle bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.

Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens intergitet och välbefinnande.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Du bör vara flexibel angående arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.

Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.
• Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Upplysningar
Bemanningsenheten, 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, 0240-860 00

Senast ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-07-07. Vi tar endast ansökningar via vårt rekryteringssytem. Visa mindre

Gruppboende LSS Grågåsvägen 12 , ett antal tjänster

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus. Du ska på ett pedagogiskt och lösningsfokuserat sätt ge stöd utifrån den enskildes individuella behov (genomförandeplan). Ett värdigt bemötande och ett stöd  anpassat utifrån varje enskild individ, är förutsättningen för att den enskilde ska tillförsäkras goda levnadsvillkor.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska jobba för ett gott och professionellt samarbete med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen/ LSS.

Aktivt medverka till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer
• Omvårdnadsprogrammet, omsorgspedagog, eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdigt.
• Personlig lämplighet och erfarenhet av att arbeta  med med personer med funktionsnedsättningar, helst gruppbostad, är meriterande.
• Kunskaper om funktionsnedsättningar samt dess konsekvenser, förhållningssätt och bemötande, alternativ kommunikation, hjälpmedel samt aktuell lagstiftning.
• Vi arbetar utefter ett KB(T) tänk och förhållningssätt så kunskaper och ev. utbildning/kurser/erfarenhet kring detta är meriterande.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.

Tjänstgöring förekommer även på andra enheter.Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du hittar på www.ludvika.se/ledigajobb.

Inför rekryteringsarbetet har Ludvika kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
 

Kontaktperson
Enhetschef Jonny Isacsson 0240-866 60

Facklig kontaktperson
Kommunal via kommunens växel 0240-86000
Camilla Lönnqvist Visa mindre

Gruppboende LSS Kolbottenvägen 6 tillsvidare

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus. Du ska på ett pedagogiskt och lösningsfokuserat sätt ge stöd utifrån den enskildes individuella behov (genomförandeplan). Ett värdigt bemötande och ett stöd  anpassat utifrån varje enskild individ, är förutsättningen för att den enskilde ska tillförsäkras goda levnadsvillkor.
• Du ska arbeta med den personliga omvårdnaden såsom hjälp med hygien, klädsel och dusch samt stöd/hjälp vid matsituation.
• Praktiska insatser i form av städning, inköp och tvätt.
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska jobba för ett gott och professionellt samarbete med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen/ LSS.

Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer
• Omvårdnadsprogrammet, omsorgspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdigt
• Personlig lämplighet och erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar, helst gruppbostad, är meriterande.
• Kunskaper om funktionsnedsättningar samt dess konsekvenser, förhållningssätt och bemötande, alternativ kommunikation, hjälpmedel samt aktuell lagstiftning är meriterande.
• Vi arbetar utefter ett KB(T) tänk och förhållningssätt så kunskaper och ev. utbilning/kurser/erfarenhet kring detta är meriterande.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.

Tjänstgöring förekommer även på andra enheter.Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du hittar på www.ludvika.se/ledigajobb.

Inför rekryteringsarbetet har Ludvika kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Kontaktperson
Enhetschef Jonny Isacsson 0240-866 60

Facklig kontaktperson
Kommunal via kommunens växel 0240-86000
Camilla Lönnqvist Visa mindre

Undersköterska Granliden

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Arbetsuppgifter
• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där brukaren är i fokus.
• Du ska tillsammans med övrig personal tillgodose enskilda människors behov av personlig omvårdnad samt social aktivering.  
• Du ska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt delegering.
• Du ska ha kontakt med anhöriga och andra vårdgivare.
• Administrativa arbetsuppgifter i form av planering och fördelning av arbete samt dokumentation enligt socialtjänstlagen. I arbetet ingår även kontaktmannaskap.  
• Du bör vara flexibel angående arbetstider då verksamheten lägger eget schema med dag, kväll och helgtjänstgöring

Kvalifikationer
• Personlig lämplighet. Utbildning, erfarenhet och lämplighet för att arbeta med äldre.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel, vara lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Vana att använda mobil och dator som arbetsredskap.
• Aktivt medverka i verksamhetens utveckling.
• Erfarenhet av arbete inom geriatrik och demenssjukdomar meriteras.
• Körkort fordras.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Fast lön. Arbete på andra arbetsplatser inom vård- och omsorgsförvaltningen förekommer

Kontaktperson
Enhetschef Cecilia Nordström, via kommunens växel 0240-86000

Facklig kontaktperson
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 190418. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visa mindre

Tim - och semestervikarier till vård - och omsorgsförvaltningen 2019

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.... Visa mer
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Jobba hos oss i sommar!
Är du den vi söker? En person som tycker om att arbeta med människor och som ser uppdraget som något viktigt. Sök då sommarvikariat hos oss inom vård- och omsorgsförvaltningen redan nu.

Vi söker undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare, personliga assistenter och boendestödjare.

Film om undersköterskor

Kvalifikationskrav


• Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du ska kunna arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara flexibel och lyhörd inför andras behov samt ha god samarbetsförmåga.
• Du bör ha god rörlighet och fysisk stabilitet, mental styrka, god grundkondition och i övrigt god hälsa. 
• Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo och vara flexibel om byte av arbetsplats skulle bli aktuellt vissa dagar.
• God dator- och mobilvana.
• Krav på körkort i hemtjänsten och vissa andra verksamheter.
• Krav på bank-id inom personlig assistans.

Arbetsuppgifter


• Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där personen är i fokus.
• Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens intergitet och välbefinnande.
• Du ska arbeta med personlig omvårdnad såsom hjälp med hygien, klädsel, stöd/hjälp vid matsituationen samt aktivering/stimulering.
• Du ska också hjälpa till med städning, inköp och tvätt.
• Det förekommer att hälso-och sjukvårdsuppgifter delegeras. Detta avgörs av sjuksköterska/distriktssköterska.
• Du bör vara flexibel angående arbetstider då arbetet kan vara förlagt till dag, kväll, natt och helg.

Övrigt


• Du som är outbildad har möjlighet att prova på yrket i 300 dagar.
• För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.
• Vi har möjlighet att garantera 75% tjänstgöring och eventuellt mer under sommarperioden.

Anställningsvillkor
Tim- och semestervikariat. Intermittent anställning. Tillträde efter överenskommelse. Fast lön. Ange löneanspråk.

Upplysningar
Bemanningsenheten, 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, 0240-860 00

Senast ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-05-31. Vi tar endast ansökningar via vårt rekryteringssytem. Visa mindre