Lediga jobb som Socionom i Ludvika

Se lediga jobb som Socionom i Ludvika. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ludvika som finns hos arbetsgivaren.

Kurator med stegutbildning till BUP i Ludvika/Smedjebacken

Ansök    Nov 29    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Barn och Ungdomspsykiatrin Dalarna erbjuder specialistvård för barn och ungdomar upp till 18 år med allvarligare psykisk ohälsa och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi arbetar tvärprofessionellt och för att ge de bästa bedömningarna och vården till våra barn och ungdomar.  BUP-mottagningen i Ludvika ligger på Ludv... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Barn och Ungdomspsykiatrin Dalarna erbjuder specialistvård för barn och ungdomar upp till 18 år med allvarligare psykisk ohälsa och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi arbetar tvärprofessionellt och för att ge de bästa bedömningarna och vården till våra barn och ungdomar. 
BUP-mottagningen i Ludvika ligger på Ludvika Lasarett. Mottagningen har fräscha lokaler och erbjuder en trivsam och lugn miljö. Här arbetar ett varmt professionellt team med sjuksköterskor, kuratorer, psykolog, läkare, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och chef. Mottagningens verksamhet omfattar Ludvika- och Smedjebackens kommun.
Vi erbjuder
Som nyanställd kurator erbjuds du mentorskap och handledning och vi har ett introduktionsår för dig som ny inom BUP för att lära dig verksamheten. Du kommer att få möjlighet till personlig och professionell utveckling.
Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag- fredag med möjlighet till flextid om verksamheten tillåter. Region Dalarna tillämpar friskvårdsbidrag med 2000 kr/ år. På Ludvikas mottagning jobbar vi aktivt med friskvård och arbetsmiljö. Det finns tillgång till gym och bredvid lasarettet finns elljusspår vid skog och sjö.
Vi hoppas att du vill komma till oss och ta del av ett härligt tvärprofessionellt team så tveka inte att skriva en ansökan till oss i BUP Dalarna. Vi ser fram emot att få träffa dig!


Kurator med stegutbildning till BUP i Ludvika/Smedjebacken

Arbetsuppgifter

Kom och fortsätt utöka nya BUP Ludvika. BUP-mottagningen i Ludvika är en välfungerande fristående BUP mottagning med härlig personal. Vi söker nu en kurator, som har steg 1 eller 2 utbildning, att samarbeta med.
Som kurator på en BUP-mottagning arbetar du med kartläggning, bedömningar, diagnostik och behandlingar av barn och ungdomar. Om du har steg 2 utbildning utför du psykoterapi. I arbetet ingår även ofta kontakt och stöd till barnets familj och även samverkan med vårdgrannar, skola och socialtjänst. Du samarbetar aktivt med teamet på mottagningen för att få stöd i patientarbetet.

Övrig information

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Du har socionomexamen. Meriterande är om du har steg 1 eller steg 2 utbildning samt erfarenhet inom psykosocialt behandlingsarbete och goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling.
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du vara trygg, ha en god samarbetsförmåga, vara strukturerad men samtidigt flexibel. Du gillar utmaningar och trygg med att ta eget ansvar i behandlingar och patientärenden. Du vill vara med och skapa en god arbetsmiljö och bidrar med idéer till verksamhetsutveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer kommer ske fortlöpande under ansökningstiden.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

Socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Jan 31    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anstä... Visa mer
INFORMATION

Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till extern grupphandledning, friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.

Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 21 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

I Ludvika kommun arbetar vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relationer, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas. Det är med Lagandan som vi tar oss an vårt uppdrag och strävan mot vår vision om att vara framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på Stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egen försörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning. Meriterande är om du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING

Tjänsten är tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, [email protected], 0240-869 55

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 19 februari 2023. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal med psykoterapiutbildning (steg 1)

Hos oss på Apoteksgårdens Kognitiva Center AB får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för att motverka måendesvikt. Företaget har inriktning på psykosocial hälsa, utbildning och handledning kring individ-familj-organisation till både vuxna och barn. Apoteksgårdens Kognitiva Center AB har en KBT-mottagning, Beroendemottagning, Utbildning och handledning, Organisationsutveckling, Coachning, Konflikthantering, Faktautre... Visa mer
Hos oss på Apoteksgårdens Kognitiva Center AB får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för att motverka måendesvikt. Företaget har inriktning på psykosocial hälsa, utbildning och handledning kring individ-familj-organisation till både vuxna och barn.
Apoteksgårdens Kognitiva Center AB har en KBT-mottagning, Beroendemottagning, Utbildning och handledning, Organisationsutveckling, Coachning, Konflikthantering, Faktautredningar och kartläggningar. Företaget ligger i centrala Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun med filialer i Ludvika och Hällefors.
ARBETSUPPGIFTER
Som samtalsterapeut på mottagningen arbetar du främst med individuella samtalskontakter till vuxna och barn 6 år och uppåt. Det här är en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med människor i ett mindre familjärt arbetsteam. Du kommer främst att arbeta på vår mottagning i Ludvika med psykoterapeutiska behandlingar till barn, ungdom och vuxna med lindrig till måttlig psykisk ohälsa inom områden som depression, ångest, fobi, stress, smärta, sömnbesvär, krisreaktioner och beroendeproblematik. Du får kontinuerlig handledning.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är leg hälso- och sjukvårdspersonal eller leg psykoterapeut/psykolog med utfärdad legitimation sedan minst 2 år, och har minst två (2) års erfarenhet av att självständigt ha bedrivit psykoterapeutisk verksamhet under de senaste fyra (4) åren, för att främst arbeta vid vår mottagning i Ludvika med psykoterapeutiska behandlingar till barn, ungdom och vuxna. Jobbet är till dig som gillar att ha många bollar i luften och ett högt arbetstempo. Egenskaper som värderas högt är lyhördhet, flexibilitet, öppenhet, god kommunikations- och samarbetsförmåga för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av primärvård är meriterande.
Urval sker löpande. Visa mindre

Socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Aug 5    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anstä... Visa mer
INFORMATION

Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till extern grupphandledning, friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.

Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 20 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på Stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egen försörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning. Meriterande är om du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete med våld i nära relation då Stöd- och försörjningsenheten ansvarar för utredningar av insatser inom området. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING

Vi söker två socialsekreterare. Tjänsten är tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, [email protected], 0240-869 55

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 4 september 2022. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Samtalsterapeut/kurator till samtalsmottagning för vuxna på Ludvika VC

Ansök    Sep 19    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Samtalsmottagningen för vuxna består idag av tre samtalsterapeuter som jobbar mot två vårdcentraler i Ludvika kommun, det är Vårdcentral Ludvika Grängesberg och Vårdcentral Sunnansjö, totalt antal listade är idag 18 500. På vårdcentralerna finns läkarmottagning, sjuksköterskemottagning, telefonrådgivni... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Samtalsmottagningen för vuxna består idag av tre samtalsterapeuter som jobbar mot två vårdcentraler i Ludvika kommun, det är Vårdcentral Ludvika Grängesberg och Vårdcentral Sunnansjö, totalt antal listade är idag 18 500. På vårdcentralerna finns läkarmottagning, sjuksköterskemottagning, telefonrådgivning(Tele-Q), rehab med sjukgymnaster/fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vårdcentralerna har även en gemensam barnmorskemottagning. Inom primärvården finns även en Närakut.

Samtalsmottagningen är en enhet av flera som ingår i Primärvården i Ludvika. Samtalsmottagningen erbjuder gruppbehandling, IKBT och individuell behandling. Vi värnar om kvalitet, kontinuitet, ett gott bemötande och god tillgänglighet. Primärvården står inför nya utmaningar och uppdrag i omställningen till God Nära Vård där primärvården ska vara basen i Hälso- och sjukvården. I uppdraget för samtalsmottagningen så kan det även ingå tjänstgöring på vår andra vårdcentral i Sunnansjö.

Vi söker nu Dig som är engagerad och driven samtalsterapeut/kurator, gärna med intresse av att arbeta med gruppbehandling, IKBT och individuell KBT. Vi erbjuder dig en arbetsplats med stor professionell bredd och hög kompetens där flera mottagningar är samlade. Vi strävar efter att på bästa sätt och med hög kvalitet arbeta nära invånarna i området och ser gärna att du är delaktig och vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Som samtalsterapeut/kurator hos oss kommer du arbeta med bedömningar och behandlingar. Du behandlar patienter med olika psykisk- och psykosocialproblematik. Arbetet bedrivs självständigt men du kommer att ha nära samarbete med övriga yrkesprofessioner på vårdcentralen.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är positiv och har ett genuint intresse att arbeta med människor. Som person är du lösningsfokuserad och du ser förändringar som en utmaning.

Du som söker bör vara socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande KBT är meriterande. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av gruppbehandlingar. Meriterande om du tidigare arbetat som samtalsterapeut inom primärvård.

Arbetet ställer krav på god förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Ett gott bemötande mot våra patienter är en förutsättning. Är du flexibel med god samarbets- och kommunikationsförmåga samt har patienten i fokus så kommer du att trivas hos oss. Vi kommer att lägga stor vikt på personlig lämplighet i urvalet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Visa mindre

Socionom sökes omgående för uppdrag i Dalarna

Ansök    Okt 18    Lexicare AB    Socionom
Just nu söker vi omgående en socionom för myndighetsutövning barn- och ungdomsgruppen IFO i Dalarna ! Vi söker socionom med start omgående t.o.m 2022-12-31, med rätt till förlängning upp till 4 månader, eller enligt önskemål Omfattning: 100% Arbetstid: Dagtid, vardagar. Viss möjlighet till distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter. Arbetsuppgifter: Skydds- och förhandsbedömningar samt eventuella 11:1 utredningar. Verkställa beviljade insatser och f... Visa mer
Just nu söker vi omgående en socionom för myndighetsutövning barn- och ungdomsgruppen IFO i Dalarna !
Vi söker socionom med start omgående t.o.m 2022-12-31, med rätt till förlängning upp till 4 månader, eller enligt önskemål
Omfattning: 100%
Arbetstid: Dagtid, vardagar. Viss möjlighet till distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter.
Arbetsuppgifter: Skydds- och förhandsbedömningar samt eventuella 11:1 utredningar. Verkställa beviljade insatser och följa upp insatser för barn unga och deras föräldrar, samt barn och ungdomsutredningar.
KVALIFIKATIONER:
Vi söker dig som innehar socionomexamen, eller annan examen som bedöms motsvara behörighetskraven enligt HSLF-FS 2017:79
Krav:
Körkort
Minst 5 års erfarenhet av utredningsarbete inom barn och ungdom
Socionom med god kännedom om gällande lagstiftning, handläggning och dokumentation inom socialtjänsten och BBIC
Vana att arbeta i verksamhetssystemet PROCAPITA de senaste 2 åren
God kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer som finns gällande uppdraget
Möjlighet att klara av ett högt tempo med god kvalitet i arbetet
Goda kunskaper i office-paketetANSÖKAN:
Möjlighet till trivsamt boende och resor finns vid behov!
TILLSAMMANS BYGGER VI EN TRYGGARE OCH SÄKRARE VÅRD
Vi finns här för dig under hela processen och ser till att lösa allt det praktiska för dig. Du får en personlig kontaktperson som tar hand om allt du kan tänkas behöva inför, under och efter uppdraget. Din kontaktperson följer också kontinuerligt upp att du trivs på din arbetsplats och att allt är som det ska.
Att vara konsult är att vara fri. Vi på Lexicare bemannar med omtanke och matchar uppdrag efter dina egna önskemål om var du vill jobba och vilka arbetsuppgifter som intresserar dig. För oss är det är viktigt att du som fysioterapeut får en marknadsmässig lön och vi tillämpar därför individuell lönesättning utifrån dina tidigare erfarenheter och vilken typ av uppdrag det är
OM OSS:
TILLSAMMANS GÖR VI DEN SVENSKA VÅRDEN TRYGGARE OCH SÄKRARE.
Vi på Lexicare bemannar med omtanke hos regioner, kommuner och privata vårdgivare. Vår vision är att tillsammans skapa en tryggare och säkrare vård. Våra värderingar ligger i kvalitet, trygghet, omtanke och service.
VARFÖR LEXICARE?
Vårt mantra är att du som konsult ska kunna leva ett gott och hälsosamt liv på ditt hantverk samt minska arbetsbelastningen hos våra vårdgivare. Vi jobbar tillsammans mot att den svenska vårdpersonalen slutar i förtid på grund av faktorer som hög arbetsbelastning och minskad patienttid. Vi på Lexicare finns där som ett tryggt och säkert komplement i den svenska vården samt arbetar tillsammans mot att skapa en mer jämlik vård med ökad patientsäkerhet inom våra 21 regioner och 290 kommuner, både hos offentliga och privata vårdgivare.
Som konsult får du alltid:
En fast kontaktperson som finns där för dig före, under och efter uppdraget. Din kontaktperson att allt det administrativa flyter på och följer kontinuerligt upp hur allt fungerar som det ska på din arbetsplatsDin kontaktperson hjälper till och ansvarar för dina boende och resor vid behov.Vi på Lexicare tillämpar en hög marknadsmässig ersättning som matchar din kompetens och vilken typ av uppdrag det är.Du är alltid fullt försäkrad på alla dina uppdrag (även till/från uppdragsplatsen) och har även möjlighet till löneväxling för tjänstepension, så du kan känna dig trygg och säker hos oss. Visa mindre

Socionom med grundläggande psykoterapiutb., Samtalsmottagningen Barn & Unga

Ansök    Jun 22    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Samtalsmottagningen Barn och Unga i Ludvika/Smedjebacken söker dig som är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning. Samtalsmottagningen barn och unga är en del av primärvården i Västerbergslagen. Vi har mottagning i Ludvika och Smedjebacken och du kommer att arbeta på båda mottagningarna. Du f... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Samtalsmottagningen Barn och Unga i Ludvika/Smedjebacken söker dig som är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning.

Samtalsmottagningen barn och unga är en del av primärvården i Västerbergslagen. Vi har mottagning i Ludvika och Smedjebacken och du kommer att arbeta på båda mottagningarna. Du får tre kollegor som är psykologer. Vi har regelbunden handledning i KBT och vi träffas i teamet varje vecka för gemensam konferens.

Vårt uppdrag är att möta barn och ungdomar med lätt till måttlig psykisk ohälsa och ha låg tröskel in med korta väntetider. Till oss kan familjer vända sig för att få hjälp vid exempelvis stress, oro, ångest och nedstämdhet hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Äldre tonåringar kan själva ta kontakt med mottagningen utifrån egna frågeställningar och behov.

Vårt uppdrag är att förtydliga barns, ungdomars och familjers behov av hjälp och stöd samt bedriva samtalsbehandling i olika former. Hur behandlingen ska se ut planerar och genomför vi tillsammans med barn/ungdom och föräldrar. Arbetet innebär även samverkan med kommunen, som skola och socialtjänst, samt andra aktörer inom sjukvården när behov finns.

Ett arbete har påbörjats för att bygga upp en sammanhållen Barn- och Ungdomshälsa i en tät samverkan mellan kommun och region.

Vill du bli en del av vårt team och vara med i utvecklingen av vår verksamhet?

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning, önskvärt med KBT inriktning.

Då ditt arbete är väldigt självständigt bör du vara van att ta eget ansvar och själv strukturera ditt arbete. Personliga egenskaper av betydelse är förmåga till samverkan och samarbete såväl i som utanför teamet. Det är positivt om du har intresse för utvecklingsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Visa mindre

Familjebehandlare till öppenvården, IFO Ludvika Kommun

Ansök    Jul 8    Ludvika kommun    Socionom
Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 90 medarbetare och är organiserade i enheter: Mottagning och utredning, Stöd och försörjning, Familjehem och familjerätt, Öppenvården, Mellanteamet  samt administration och reception. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till friskvård, flextid samt semesterdagsväxling. Öppenvårdsenheten består av totalt 15 anställda uppdelade på olika team... Visa mer
Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 90 medarbetare och är organiserade i enheter: Mottagning och utredning, Stöd och försörjning, Familjehem och familjerätt, Öppenvården, Mellanteamet  samt administration och reception. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.Öppenvårdsenheten består av totalt 15 anställda uppdelade på olika team, familjeteam, beroendeteam, stödboende/boendestöd. Vi ser närheten till varandra och våra olika team som en styrka då vi i våra ärenden ofta arbetar ihop och därmed kan nyttja allas olika kompetenser. 

Vi söker nu en behandlare till vårt familjeteam, teamet består av sex behandlare. I teamet pågår ett ständigt utbyte och utvecklande av kunskap, tankar och ideer.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som familjebehandlare är att arbeta med familjers  beteendemönster och relationer för att på sikt säkerställa barn och ungdomars hemmiljö och levnadsvillkor. Verksamheten har en gemensam grund vilket är ett systemiskt förhållningssätt där vi ser helheten kring de familjer vi arbetar med. I din roll som behandlare kommer du att i samtal möta barn, ungdomar, föräldrar och övrigt nätverk. Du kommer att hålla i nätverksmöten och eventuellt gruppverksamhet. Kvällsarbete kan förekomma. Dokumentationsskyldighet utifrån gällande lagstiftning.

Kvalifikationer
Socionom eller annan utbildning inom det sociala, psykosociala och behandlingspedagogiska området som arbetsgivare bedömer likvärdig. Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.
B-körkort.

Meriterande

Behandlande påbyggnadsutbildningar inom området. Erfarenhet av familjearbete/behandling, att leda samtal, planera och driva en förändringsprocess. Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor, en god samarbetsförmåga och ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. För att nå framgång som behandlare är din personlighet viktig, stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper. Vana av dokumentation enligt föreskrifter. 

Anställningvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Kontaktpersoner

Therese Lidholm, tf enhetschef 0240-565448
Regina Jensen familjebehandlare 0240- 86981
Rosie Nordlander familjebehandlare 0240-86788 

Facklig kontaktperson
SSR, via kommunens växel 0240-86000.
Vision, via kommunens växel 0240-86000.
Kommunal, via kommunens växel 0240-86000. 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 14/8 2022. 
I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vikarierande 1:e socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Aug 4    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anstä... Visa mer
INFORMATION

Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till extern grupphandledning, friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.

Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 20 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker dig som vill vara med och påverka, förändra och driva utvecklingsprocesser inom Stöd- och försörjningsenheten. 

I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet, metodhandledning, uppföljning av mål och utfall för verksamheten samt delaktighet vid utformning av rutiner, riktlinjer och andra styrande dokument. Det ingår även i uppdraget att säkerställa att socialsekreterarna arbetar i enlighet med gällande lagstiftning, att all dokumentation håller hög kvalitet och att vi har ett gott bemötande gentemot de vi möter.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen och mångårig erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. För att klara av arbetet behöver du ha en gedigen erfarenhet inom socialtjänstens myndighetsutövning och vara mycket väl förtrogen med tillämpningen av för oss gällande lagar, föreskrifter och förordningar. Det är meriterande om du har erfarenhet från enhetens övriga arbetsområden samt tidigare erfarenhet av att arbetsleda.

Arbetet präglas av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. I ditt uppdrag ingår att samverka med andra enheter men även med andra aktörer där du är företrädare för verksamheten varför det ställs krav på god samarbetsförmåga. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn och kan förstå verksamheten utifrån olika nivåer och perspektiv. Du ska vara strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt.

Vi vill att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket samt har goda datorkunskaper. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Körkort är ett krav.

ANSTÄLLNING

Tjänsten är ett vikariat på grund av föräldraledighet. Heltid. Tillträde efter överenskommelse till och med augusti 2023. 

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, [email protected], 0240-869 55


FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR och Vision nås via kommunens växel 0240-860 00.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2022. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Biståndshandläggare

Ansök    Maj 31    Ludvika kommun    Socionom
Biståndshandläggare enligt Socialtjänstlagen Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som... Visa mer
Biståndshandläggare enligt Socialtjänstlagen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg samt hemsjukvård. Vård- och omsorgsförvaltningen har drygt 1 000 medarbetare. Den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du jobba i ett piggt och glatt team, där trivsel, samarbete och utveckling av yrkesområdet är prioritet. Bland annat arbetar vi nu med utvecklingen av IBIC. Du kommer ha många bollar i luften. I arbetet är du social, stödjande, motiverande, undersökande och fungerar ofta som spindeln i nätet.

Arbetsuppgifter

Handläggning i form av utredning och beslut enligt socialtjänstlagen och enligt lagen om stöd och service till funktionshindrade, LSS. I arbetet ingår hembesök, samordnad individuell planeringsmöten, inhämtande av uppgifter, uppföljningar, omprövningar, samverka och samarbeta med andra huvudmän och samordning av vårdinsatser från flera vårdgivare. Arbetsuppgifterna innehåller uppgifter såsom att göra skriftliga biståndsutredningar, delegationsbeslut och skriftliga underlag för handläggning enligt ovannämnda lagar.

Kvalifikationskrav

Formell kompetens (krav): Högskoleutbildning för socialt arbete eller pågående utbildning, minst termin 6.

Arbetslivserfarenhet som biståndsutredare. 

Meriterande kompetens (ej krav men önskvärt): För att självständigt kunna arbeta med handläggning, kartläggning och uppföljning av ärenden som avser äldre personer bör du ha teoretiska kunskaper och praktisk färdigheter inom följande områden: äldre, åldrande, funktionshinder. utredning, beslut, samtal, relationer samverkan, samordning, regelverk, rättsutveckling, insatser, uppföljning och utvärdering. Tidigare erfarenhet och kompetens i IT-stöd så som tex Procapita/LifeCare. Erfarenhet av utvecklingsarbete inom aktuella områden.

Personliga egenskaper: Kunna sätta den äldre och funktionshindrade personens behov i fokus och säkerställa brukarens delaktighet och inflytande. Kunna uppmärksamma närståendes behov av stöd. Kunna ta emot och hantera synpunkter, klagomål och förslag. Ha goda samtalsledaregenskaper. Förmåga att driva och genomföra förändringsprocesser. Kunna arbeta intensivt och under tidspress, hantera högt inflöde av ansökningar. Att i stressade situationer kunna prioritera och strukturera arbetet. För att få en bra och bred sammansatt arbetsgrupp kommer vikt även läggas på personlig lämplighet. Körkort krävs.

Anställningsvillkor

Vikariat 220901 - 230131 eller enligt överenskommelse  Ca: 50 - 100 % måndag-fredag. ( Helst 100 % men mindre går att diskutera.)

Kontaktperson

 Enhetschef Jonny Isacsson tel 0240 - 866 35

 1:e Biståndshandläggare Susanne Eriksson 0240-86834

Facklig kontaktperson

Vision: via Ludvika kommuns växel 0240-860 00

Vårdförbundet:  via Ludvika Kommuns  växel 0240-860 00

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den  220725. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

1:e socialsekreterare Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Jun 1    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentor. Som anställ... Visa mer
INFORMATION

Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentor. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till extern grupphandledning, friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.

Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 21 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

En av våra två 1:e socialsekreterare ska lämna oss och ta sig an ett nytt uppdrag inom kommunen. Vi söker därför dig som vill vara med och påverka, förändra och driva utvecklingsprocesser inom Stöd- och försörjningsenheten. 

I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet, metodhandledning, uppföljning av mål och utfall för verksamheten samt delaktighet vid utformning av rutiner, riktlinjer och andra styrande dokument. Det ingår även i uppdraget att säkerställa att socialsekreterarna arbetar i enlighet med gällande lagstiftning, att all dokumentation håller hög kvalitet och att vi har ett gott bemötande gentemot de vi möter.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen och mångårig erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. För att klara av arbetet behöver du ha en gedigen erfarenhet inom socialtjänstens myndighetsutövning och vara mycket väl förtrogen med tillämpningen av för oss gällande lagar, föreskrifter och förordningar. Det är meriterande om du har erfarenhet från enhetens övriga arbetsområden samt tidigare erfarenhet av att arbetsleda.

Arbetet präglas av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. I ditt uppdrag ingår att samverka med andra enheter men även med andra aktörer där du är företrädare för verksamheten varför det ställs krav på god samarbetsförmåga. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn och kan förstå verksamheten utifrån olika nivåer och perspektiv. Du ska vara strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt.

Vi vill att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket samt har goda datorkunskaper. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Körkort är ett krav.

ANSTÄLLNING

Tjänsten är tillsvidare,heltid med tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, [email protected], 0240-869 55
Sara Spinks, 1:e socialsekreterare, [email protected], 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR och Vision nås via kommunens växel 0240-860 00.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast den 10 juli 2022. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
Urval och intervjuarbete kommer att ske under vecka 28-29. Visa mindre

Rehabkoordinator/Samordnare Psykiatrimottagning Ludvika

Ansök    Jun 21    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Vi söker nu en rehabkoordinator som även kommer att ha en funktion som samordnare. Välkommen till en arbetsplats med varierande och stimulerande arbetsuppgifter och där det finns möjligheter till kompetensutveckling! Ditt arbete som rehab koordinator innebär att du på del av tjänst koordinerar olika ... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Vi söker nu en rehabkoordinator som även kommer att ha en funktion som samordnare. Välkommen till en arbetsplats med varierande och stimulerande arbetsuppgifter och där det finns möjligheter till kompetensutveckling!

Ditt arbete som rehab koordinator innebär att du på del av tjänst koordinerar olika insatser kring patienten som är eller riskerar att bli sjukskriven. Som rehab koordinator ska du lotsa och stödja patienten i sjukskrivning, rehabilitering och återgång i arbete med utgångspunkt från patientens behov, skapa lösningar som förhindrar och förkortar långtidsfrånvaron. Som samordnare ansvarar du för att planera uppföljning för patienter som är inlagda i slutenvården. Du har även rollen som fast vårdkontakt för nya patienter som följs upp efter inläggning.

Mottagningen består av ca 40 medarbetare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykoterapeuter, psykologer, läkare, arbetsterapeuter, medicinsk sekreterare och chefer. Patientgrupper vi möter har olika psykiatriska tillstånd som psykos, bipolär sjukdom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, PTSD samt allvarligare ångest- och depressionstillstånd. Arbetet är varierande, stimulerande och vi jobbar kontinuerligt med förbättringsarbete. Dina kollegor har lång erfarenhet, bred kompetens och ser positivt på att jobba nära varandra.

Psykiatrimottagning Ludvika finns på Ludvika Lasarett i nya lokaler som ger en trivsam och lugn miljö. Du kommer till en arbetsplats med god stämning, öppet klimat och gott kollegialt samarbete. Som ny medarbetare hos oss får du en introduktion där du få ta det av hela vår verksamhet. Vi anser att kompetensutveckling är viktigt och har återkommande föreläsningar om olika psykiatriska tillstånd samt Divisionens basutbildningar. Möjlighet finns till både yrkesmässig och personlig utveckling. Vi erbjuder handledning i grupp. Vi arbetar dagtid 8-17 med möjlighet till flextid om verksamheten tillåter.KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare, sjuksköterska el har annan utbildnings som klassas som likvärdig. Erfarenhet av psykiatrisk vård och/eller genomgången utbildning för rehabkoordinator är meriterande. Likaså erfarenhet av arbete inom arbetsförmedling och försäkringskassan.

Du förväntas ha god samarbetsförmåga, kunna ta beslut och hantera förändringar. Vara strukturerad och samtidigt flexibel. Du gillar utmaningar och är trygg med att ta eget ansvar samt arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer om vår verksamhet;
Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Psykiatrimottagningen i Ludvika ingår i Basenhet Mellersta Dalarna och Västerbergslagen och ska erbjuda psykiatrisk specialistvård till den vuxna befolkningen i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vårt uppdrag är att utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med svåra psykiatriska tillstånd. Vi strävar efter att se människan ur ett helhetsperspektiv och att hjälpa patienterna att hitta egna resurser för att öka välbefinnandet och höja den egna livskvaliteten. Mottagningen har en bred specialistpsykiatrisk kompetens med olika yrkesgrupper som arbetar tvärprofessionellt. Det finns upparbetat samarbete med psykiatrins slutenvård, kommunerna, övrig hälso- och sjukvård samt andra samhällsaktörer.

Region Dalarna tillämpar friskvårdsbidrag med 2000 kr/år. På mottagningen jobbar vi aktivt med friskvård och arbetsmiljö. Det finns tillgång till gym och bredvid lasarettet finns ett elljusspår.

Vi hoppas att du vill komma till oss och ta del av ett kompetent tvärprofessionellt team. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi ser fram emot att träffa dig!

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Visa mindre

2,0 Familjebehandlare

Ansök    Feb 4    Ludvika kommun    Socionom
Arbetsplatsen  Välkommen till oss på Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Ludvika! Vi är en organisation i utveckling som nu söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens socialtjänst. IFO har ca 90 medarbetare och är organiserad med en övergripande verksamhetsledning och fem enheter, Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Utöver våra enheter så utvecklar vi IF... Visa mer
Arbetsplatsen 
Välkommen till oss på Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Ludvika! Vi är en organisation i utveckling som nu söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens socialtjänst.

IFO har ca 90 medarbetare och är organiserad med en övergripande verksamhetsledning och fem enheter, Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten.

Utöver våra enheter så utvecklar vi IFO med dessa två tjänster och förändrar två tjänster till Fältsocionomer. Dessa fyra tjänster tillsammans med vårat befintliga Mellanteam om tre tjänster bildar IFO:s nya Förebyggandegrupp som kommer att lyda direkt under verksamhetschefen. Syftet med gruppen är att bidra till en god och nära vård för barn och unga och deras familjer i samverkan med Regionen och andra samverkansparter med utveckling mot tidiga insatser utan biståndsbeslut.

 

Arbetsuppgifter 
Som familjebehandlare blir du en del av IFO:s Mellanteam som startades upp hösten 2020. Teamets uppdrag har varit, utredningsuppdrag i hemmet, intensivarbete med placerade barns nätverk vid hemflytt, leda nätverksmöten samt förebyggande arbete i samverkan med familjecentralen, förskola, skola och andra samverkanspartners.

Vi går nu in i ett utvecklingskede för att styra mot mera av förebyggande insatser utan biståndsbeslut. I det arbetet blir olika former av förändringsinriktade samtal med enskilda och hela familjesystem centralt. Tyngdpunkten kommer att ligga i att ge stöd och hjälp till de som efterfrågar där den enskilde och familjen själva blir era uppdragsgivare. Dessa nya öppna insatser utan biståndsbeslut ges under en begränsad period och kan vara allt från ett samtal och upp till ett tiotal samtal. Tillsammans med barn, ungdomar och deras familjer leder du dem i deras förändringsprocess mot en förbättrad livssituation.

Du har nära samarbete med din kollegor i Mellanteamet och med Fältsocionomerna och den framtida barn och ungdomshälsan som är under utveckling i Ludvika där vi tillsammans med Regionen försöker skapa en god och nära vård i en förebyggande anda. 

Tillsammans med andra professioner kommer du att få delta i att leda gruppverksamhet för barn, unga och föräldrar.

 

Kvalifikationer
Socionom eller annan utbildning inom det sociala, psykosociala och behandlingspedagogiska området som arbetsgivare bedömer likvärdig. Kunna utrycka sig väl i tal och skrift. Körkort B. 

Meriterande är behandlande påbyggnadsutbildningar inom området för den riktade tjänsten. Erfarenhet från liknade behandlingsområde så som; Systemiskt förhållningsätt, MI, Signs of safety, IFT, PYC, ART, BIM och att leda gruppverksamhet samt viss dokumentationsvana.

 

Personliga egenskaper
Som person tror vi att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi tror att du kan upprätthålla goda relationer med barn, ungdomar och deras familjer, kollegor samt med interna och externa samarbetspartners. Du behöver ha en övergripande kunskap om IFO:s verksamhet samt ett engagemang för att på barns, ungdomars och deras föräldrars uppdrag leda dem i ett positivt förändringsarbete mot en gynnsam utveckling under en kortare period i deras liv. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Det här får du av oss! 
Förutom att arbeta med spännande frågor i en varierande vardag får du möjligheten att bli en del av ett IFO som är under utveckling mot mer förebyggande insatser. Som anställd hos oss har du bland annat tillgång till friskvårdsförmåner, goda möjligheter till kompetensutveckling och växling av semesterdagstillägg. Läs gärna på ludvika.se under rubriken Jobba hos oss.

I januari 2022 lanserades Ludvika kommuns värdegrund vilket vi är glada och stolta över. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta att utvecklas. Vi i kommunen och på IFO skapar en starkare laganda. Värdegrunden består av fyra principer: Relationer, glädje, lärande och driv.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Huvudsakligen dagtid med viss kvällstjänstgöring vid gruppverksamhet. Tillträde efter överenskommelse.

 

Kontaktperson
Verksamhetschef, Ann-Sofie Andersson, 0240-869 68, [email protected]
Samordnare Mellanteamet, Sussanne Rolander Gustavsson, 0240-86819, [email protected]

 

Facklig kontaktperson
Akademikerförbundet, SSR och Vision, nås via kommunens växel, 0240 860 00

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 22 februari 2022. Vi kommer påbörja anställningsintervjuer under annonstiden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

I enlighet med Lag (2013:852 om registerkontroll av personer som arbetar med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndigheten belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation uppvisar i samband med ev anställningsintervju. Visa mindre

Vikarierande 1:e socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Mar 31    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anstä... Visa mer
INFORMATION

Individ- och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare som är organiserade i fem enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehem- och familjerättsenheten, Öppenvårdsenheten samt Serviceenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till extern grupphandledning, friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.

Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 21 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Ditt främsta uppdrag är att arbetsleda i ärendefrågor samt fördela arbetet i gruppen. Du har också en konsulterande roll och ansvarar för att handleda i komplexa ärenden. I uppdraget ingår att ha en utvecklande funktion som innebär att hålla sig ajour med nyheter inom socialtjänsten och påtala behov av förändringar i verksamheten. Utöver de arbetsledande funktionerna innebär arbetet även att förbättra och utveckla handläggningen av ärenden så att arbetet sker rättssäkert och med kvalitet samt att det finns fungerande strukturer och rutiner.

KVALIFIKATIONER

Vi söker en person med socionomexamen samt med mångårig erfarenhet inom området ekonomiskt bistånd. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda. Arbetet präglas av föränderlighet, det är därför även viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. I ditt arbete är du effektiv och lösningsfokuserad samtidigt som du gärna tar dig an svåra uppgifter. Vi vill att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket samt har goda datorkunskaper. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Körkort är ett krav.

ANSTÄLLNING

Tjänsten är ett vikariat på grund av föräldraledighet. Heltid. Tillträde efter överenskommelse till och med augusti 2023. 

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, [email protected], 0240-869 55
Sara Spinks, 1:e socialsekreterare, [email protected]udvika.se, 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR och Vision nås via kommunens växel 0240-860 00.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast den 25 april 2022. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Kurator/samtalsterapeut, Samtalsmottagningen vuxna, Ludvika

Ansök    Jan 21    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Primärvården i Västerbergslagen söker vikarierande kurator/samtalsterapeut. Placering: Ludvika lasarett VC Ludvika Grängesberg där du kommer att jobba mot VC Ludvika Grängesberg och VC Sunnansjö. Hälso- och sjukvården i Region Dalarna är organiserad i en gemensam förvaltning innehållande specialiserad... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Primärvården i Västerbergslagen söker vikarierande kurator/samtalsterapeut.
Placering: Ludvika lasarett VC Ludvika Grängesberg där du kommer att jobba mot VC Ludvika Grängesberg och VC Sunnansjö.

Hälso- och sjukvården i Region Dalarna är organiserad i en gemensam förvaltning innehållande specialiserad hälso-och sjukvård samt primärvård.
Upptagningsområdet omfattar ca 19 750 listade patienter, fördelat mellan 4 samtalsterapeuter. Arbetet leds av enhetschef som tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer i primärvårdsområdet bildar verksamhetens ledningsgrupp.

Ett gott utvecklingsklimat, satsning på verksamhetsutveckling och goda egna utvecklingsmöjligheter kännetecknar verksamheten.

Det här är en möjlighet för dig som är intresserad av att jobba som samtalsterapeut. Du kommer arbeta med människor i ett mindre arbetsteam i primärvården i nära samverkan med andra tvärprofessionella yrkesgrupper.
Du kommer att erbjudas handledning i grupp med extern handledare.

Samtalsmottagningen är en enhet av flera som ingår i Västerbergslagen vårdcentraler. Vi erbjuder råd- och stöd, bedömning och behandling för lindrig till måttlig psykisk ohälsa inom områden som depression, ångest, stress, smärta, sömnbesvär och krisreaktioner hos vuxna.

Anställningen avser vikariat, 1 år med tillträde enligt överenskommelse.

KVALIFIKATIONER

Din grundprofession bör vara socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
Grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande KBT steg 1 är meriterande.
Du bör ha god förmåga och erfarenhet av att samverka så väl internt som externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer görs under ansökningstiden.
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Vi arbetar för en drogfri och hälsosam arbetsmiljö. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi drogtest vid alla nyanställningar. Vi har även krav på att du är fullt vaccinerad mot covid-19 och kommer att kontrollera ditt vaccinationsbevis innan anställning.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Okt 20    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 90 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika ko... Visa mer
INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 90 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till extern grupphandledning, friskvård, flextid samt semesterdagsväxling.

Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 21 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och insatser gällande våld i nära relation, bostadssociala kontrakt, social praktik, förmedling av egna medel, boendestöd, kontaktperson samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på Stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egenförsörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning. Meriterande är om du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete med våld i nära relation då Stöd- och försörjningsenheten ansvarar för utredningar av insatser inom området. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING

Vi söker två socialsekreterare. En tillsvidareanställning samt ett vikariat på grund av föräldraledighet till och med februari år 2023, tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, [email protected], 0240-869 55

Sara Spinks, 1:e socialsekreterare, [email protected], 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 14 november 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Socionom till uppdrag inom barn och ungdom

Vi söker Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket ... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som i skrift. Viktigt i arbete är att kunna samverka både internt och extern med olika aktörer.

Arbetsuppgifter
Arbete som socialsekreterare på barn- och ungdomsenheten. Du kommer utreda barns behov och föräldrars förmåga samt föreslå insatser enligt aktuell lagstiftning. Målet med arbetet är att främja barn och ungdomars utveckling. I arbetet har du även kontakt med nära anhöriga och andra aktörer.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Socionomkonsult till mottagningsgrupp inom barn och ungdom

Vi söker Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av mottagningsarbete inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Uppdraget har start omgående. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av mottagningsarbete inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Uppdraget har start omgående. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som i skrift. Viktigt i arbete är att kunna samverka både internt och extern med olika aktörer.

Arbetsuppgifter
Arbete som socialsekreterare i mottagningsgrupp.Arbetet innebär aktualisering och förhandsbedömning av orosanmälaningar och ansökningar som inkommer till enheten.
Även utredning och uppföljning av barnavårdsärenden enligt SoL och LVU kan bli aktuellt.


Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Socionom med grundläggande psykoterapiutb., Samtalsmottagningen Barn & Unga

Ansök    Sep 22    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Samtalsmottagningen Barn och Unga i Ludvika/Smedjebacken söker dig som är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning. Samtalsmottagningen barn och unga är en del av primärvården i Västerbergslagen. Vi har mottagning i Ludvika och Smedjebacken och du kommer att arbeta på båda mottagningarna. Du f... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Samtalsmottagningen Barn och Unga i Ludvika/Smedjebacken söker dig som är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning.

Samtalsmottagningen barn och unga är en del av primärvården i Västerbergslagen. Vi har mottagning i Ludvika och Smedjebacken och du kommer att arbeta på båda mottagningarna. Du får tre kollegor som är psykologer. Vi har regelbunden handledning i KBT och vi träffas i teamet varje vecka för gemensam konferens.

Vårt uppdrag är att möta barn och ungdomar med lätt till måttlig psykisk ohälsa och ha låg tröskel in med korta väntetider. Till oss kan familjer vända sig för att få hjälp vid exempelvis stress, oro, ångest och nedstämdhet hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Äldre tonåringar kan själva ta kontakt med mottagningen utifrån egna frågeställningar och behov.

Vårt uppdrag är att förtydliga barns, ungdomars och familjers behov av hjälp och stöd samt bedriva samtalsbehandling i olika former. Hur behandlingen ska se ut planerar och genomför vi tillsammans med barn/ungdom och föräldrar. Arbetet innebär även samverkan med kommunen, som skola och socialtjänst, samt andra aktörer inom sjukvården när behov finns.

Ett arbete har påbörjats för att bygga upp en sammanhållen Barn- och Ungdomshälsa i en tät samverkan mellan kommun och region.

Vill du bli en del av vårt team och vara med i utvecklingen av vår verksamhet?


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning, önskvärt med KBT inriktning.

Då ditt arbete är väldigt självständigt bör du vara van att ta eget ansvar och själv strukturera ditt arbete. Personliga egenskaper av betydelse är förmåga till samverkan och samarbete såväl i som utanför teamet. Det är positivt om du har intresse för utvecklingsfrågor.

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.


Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Aug 25    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställ... Visa mer
INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter samt tillgång till extern grupphandledning. Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 22 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och insatser gällande våld i nära relation, bostadssociala kontrakt, social praktik, förmedling av egna medel, boendestöd, kontaktperson samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egenförsörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen. Du har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete med våld i nära relation då Stöd- och försörjningsenheten ansvarar för utredningar av insatser inom området. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING

Ett vikariat på grund av föräldraledighet under 1,5 år med tillträde enligt överenskommelse. 

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, 0240-869 55

Sara Spinks, 1:e socialsekreterare, 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 15 september 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Socialsekreterare Utredningsenheten

Ansök    Aug 25    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.   Arbetsuppgifte... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. 

Arbetsuppgifter:

Nu har du chansen att bli en medarbetare på vår väl fungerande enhet. Utredningsenheten är en av fyra enheter inom IFO Ludvika som just nu söker dig som är intresserad av att arbeta med mottagning av anmälningar/ansökningar gällande barn, unga och vuxna med missbruk/beroende.

I rollen som socialsekreterare i mottagningen arbetar du med att ta emot ansökningar och inkomna orosanmälningar, du ingår i ett team med 4 socialsekreterare som framförallt arbetar med förhandsbedömningar/skyddsbedömningar med stöd av socialtjänstlagen (SoL). Du är serviceinriktad och intresserad av möten med människor, viktiga egenskaper är att kunna lyssna in och hjälpa människor att hitta rätt i kontakter med olika myndigheter. Det är ett utmanande, innehållsrikt och varierande socialt arbete, mottagningen är den första instansen som människor möter när de kommer i kontakt med socialtjänsten så därför prioriterar vi fysiska möten där vi har fokus på barnet eller den unge. 

Din profil:

Vi söker dig som har ett intresse av människor, både stora och små och som gillar utmaningar, samverkan och socialt arbete. Du är flexibel, nyfiken och ansvarstagande. Du har lätt att samarbeta men kan även ta egna initiativ och vara drivande. Då inflödet på ärenden varierar är det en fördel om du är stresstålig, trygg och gillar ett tempofyllt arbete. Du är bekväm med att arbeta självständigt men du bör även ha lätt att samverka med kollegor. Då arbetet även omfattar registrering och dokumentation så är det önskvärt att detta också är något som du behärskar.

Arbetsplatsen:

På enheten arbetar även 7 socialsekreterare med barnavårdsutredningar, 4 socialsekreterare med insatser gällande barn, unga och deras föräldrar, 3 socialsekreterare med utredning och insats avseende vuxna med beroende/missbruksproblematik, 2 1.e socialsekreterare (arbetsledare), administrativa handläggare och 1 enhetschef.

Vi lägger stort fokus på tydlighet, struktur och gott bemötande. Möten med barn och ungdomar prioriteras och värdesätts. Utredningsenheten arbetar aktivt med utveckling och förbättring av handläggning, dokumentation och bemötande. Det råder ett öppet klimat där alla tar eget ansvar och därmed bidrar till ett gynnsamt arbetsklimat.

På IFO i Ludvika arbetar vi aktivt för att genom god samverkan mellan socialtjänstens fyra enheter hitta fullgoda och bra hemmaplanslösningar. Socialtjänsten har också en god upparbetad samverkan med förskola och grundskola.

Kvalifikationer:

Krav: Socionomexamen, kunskap om aktuell lagstiftning. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, bra samarbets- och initiativförmåga.

Meriterande: Meriterande är erfarenhet från myndighetsutövning inom IFO, kunskap och erfarenhet av BBIC, systemiskt förhållningssätt, MI, Signs of safty och våld i nära relationer.

Vi erbjuder extern handledning, friskvård och semesterväxling.

 

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidare anställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: 40 tim

Tillträde: 1 oktober 2021

Antal platser: 1

Upplysningar

 Enhetschef Lena Petrisi, [email protected], tel 0240-864 67

 1:e socialsekreterare Carola Sundström, [email protected], tel 0240-868 20

 Arbetstagarorganisation: SSR och Vision nås via växeln 0240-860 00

 Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2021

Intervjuer kommer att ske löpande.

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du, liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju tillsammans med ditt utbildningsbevis.

 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socionom till uppdrag inom barn och ungdom

Vi söker Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket ... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som i skrift. Viktigt i arbete är att kunna samverka både internt och extern med olika aktörer.

Arbetsuppgifter
Arbete som socialsekreterare på barn- och ungdomsenheten. Du kommer utreda barns behov och föräldrars förmåga samt föreslå insatser enligt aktuell lagstiftning. Målet med arbetet är att främja barn och ungdomars utveckling. I arbetet har du även kontakt med nära anhöriga och andra aktörer.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Socialsekreterare till Stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Jun 14    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställ... Visa mer
INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter samt tillgång till extern grupphandledning. Inom Stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 22 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och insatser gällande våld i nära relation, bostadssociala kontrakt, social praktik, förmedling av egna medel, boendestöd, kontaktperson samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egenförsörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen. Du har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete med våld i nära relation då Stöd- och försörjningsenheten ansvarar för utredningar av insatser inom området. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING

Vi söker två socialsekreterare. En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse samt ett vikariat på grund av föräldraledighet under 1,5 år med tillträde enligt överenskommelse. 

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, 0240-869 55

Sara Spinks, 1:e socialsekreterare, 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 30 juni 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Familjebehandlare till öppenvården, IFO Ludvika kommun

Ansök    Jun 21    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsuppgifter: Ö... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter: Öppenvårdsenheten söker en familjebehandlare. Du kommer att arbeta med stöd och behandling riktat mot barn, ungdomar,  föräldrar och övrigt nätverk. I din roll som behandlare kommer du att arbeta med enskilda samtal, familjesamtal och eventuellt gruppverksamhet. Kvällsarbete kan förekomma. Dokumentationsskyldighet utifrån gällande lagstiftning.

Krav: Socionom eller annan utbildning inom det sociala, psykosociala och behandlingspedagogiska området som arbetsgivare bedömer likvärdig. Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. B-körkort.

Meriterande: Behandlande påbyggnadsutbildningar inom området. Erfarenhet av familjearbete/behandling, att leda samtal, planera och driva en förändringsprocess. Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor, har en god samarbetsförmåga, ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. För att nå framgång som behandlare är din personlighet viktig, stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper. Vana av dokumentation enligt föreskrifter. 

Anställningvillkor:
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktpersoner: 
Lena Lundström enhetschef 0240-86677.
Therese Lidholm samordnare 0240-565448.

Facklig kontakt:
SSR via kommunens växel 0240-86000.
Vision via kommunens växel 0240-86000.

Ansökan: Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 1/8.

 

Övrig information
I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Leg psykolog/beteendevetare till Previa i Dalarna

Ansök    Apr 20    AB Previa    Socionom
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se. Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa? Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi g... Visa mer
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa?
Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som leg psykolog/beteendevetare i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar konsultativt mot våra kunder som ett stöd för chefer, kontaktpersoner och anställda. Tyngdpunkten i tjänsten är att genomföra insatser på individnivå, men även uppdrag på grupp- och organisationsnivå förekommer i form av exempelvis psykosociala arbetsmiljökartläggningar och handledning av grupper. Du blir också en viktig länk i våra kundteam som består av kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin, ergonomi och hälsoutveckling.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

• Stödsamtal och samtalsbehandling med fokus på rehabilitering
• Psykosociala arbetsmiljöfrågor
• Kartläggningar
• Handledning av individer och grupper
• Arbetsförmågeutredning

Vi söker dig som är leg psykolog alternativt har eftergymnasial utbildning på lägst kandidatnivå med inriktning beteendevetenskap eller socionom. Meriterande med vidareutbildning i psykoterapi, steg 1 eller motsvarande. Du får gärna ha arbetat med KBT, ACT, eller FACT. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund. Du arbetar systematiskt med analys, genomförande och uppföljning.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete i en av Sveriges hetaste framtidsbranscher
• Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
• Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
• Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor

Som leg psykolog/beteendevetare i Previa arbetar du som konsult utifrån våra värderingar - värdeskapande, samspelande och modiga.

Övrigt:
Tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten. Arbetstid helgfria vardagar 8-17. Tjänstgöringsort: Ludvika.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Tina Hynne på 0240-571058 alternativt [email protected]

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-30. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Beteendevetare till Parkskolan

Ansök    Maj 21    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsuppgifter * ... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter
* På Parkskolan arbetar vi för goda resultat och en trygg och trivsam skola för alla elever.
* Tillsammans med skolans personal arbeta förebyggande för att skapa en lugn och trygg skolmiljö med bästa tänkbara förutsättningar för eleverna att utvecklas och lyckas i sitt skolarbete.
* I rollen ingår ett tätt samarbete med skolledning, elevhälsa, lärarlag och vårdnadshavare.
* Du kommer också ha ett tätt samarbete med elever i både undervisningssituationer och andra miljöer inom ramen för skoldagen.
* Du är med och utreder och följer upp kränkningsärenden och incidenter på skolan samt är sammankallande till trygghetsgruppen.

 Kvalifikationer

* Vi söker dig som har kandidatexamen inom Beteendevetenskapliga programmet.
* Du har god förmåga att kommunicera med olika målgrupper såsom elever, vårdnadshavare samt skolpersonal på ett balanserat, lågaffektivt och respektfullt sätt.
* Du har god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.
* Du har förmåga till helhetssyn och se frågor i ett större perspektiv.
* Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Från 210809Kontakperson

Annicke Andersson, rektor 0240-861 41

Facklig kontaktperson
Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2021

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssytem. Visa mindre

Socialsekreterare till stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Apr 9    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställ... Visa mer
INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjehems- och familjerättsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter samt tillgång till extern handledning. Inom stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 22 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning inom våld i nära relation, budget- och skuldrådgivning, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egenförsörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomexamen. Du har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna också att du har utbildning och erfarenhet av arbete med våld i nära relation då Stöd- och försörjningsenheten ansvarar för utredningar av insatser inom området. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

ANSTÄLLNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, enhetschef, 0240-869 55

Sara Spinks, 1:e socialsekreterare 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 30 april 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Vikarierande 1:e socialsekreterare till stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Nov 10    Ludvika kommun    Socionom
INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjerätts- och familjehemsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställ... Visa mer
INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjerätts- och familjehemsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter. Inom stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 23 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, budget- och skuldrådgivning, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ARBETSUPPGIFTER

Ditt främsta uppdrag är att arbetsleda i ärendefrågor samt fördela arbetet i gruppen. Du har också en konsulterande roll och ansvarar för att handleda i komplexa ärenden. I uppdraget ingår att ha en utvecklande funktion som innebär att hålla sig ajour med nyheter inom socialtjänsten och påtala behov av förändringar i verksamheten. Utöver de arbetsledande funktionerna innebär arbetet även att förbättra och utveckla handläggningen av ärenden så att arbetet sker rättssäkert och med kvalitet samt att det finns fungerande strukturer och rutiner.

KVALIFIKATIONER

Vi söker en person med socionomexamen samt med mångårig erfarenhet inom området ekonomiskt bistånd. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda. Arbetet präglas av föränderlighet, det är därför även viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. I ditt arbete är du effektiv och lösningsfokuserad samtidigt som du gärna tar dig an svåra uppgifter. Vi vill att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket samt har goda datorkunskaper. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

 

 

ANSTÄLLNING

Tjänsten är ett vikariat under 1 år med tillträde enligt överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, tf enhetschef, 0240-869 55

Sara Spinks, 1:e socialsekreterare 0240-868 49

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 27 november 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Socionom/socialsekreterare Mellanteamet

Ansök    Mar 12    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.   Arbetsplatsen ... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


 

Arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Ludvika har ca 90 medarbetare och är organiserade med en övergripande verksamhetsledning och har sedan fyra enheter, stöd- och försörjningsenheten, utredningsenheten, familjehem/familjerättsenheten och öppenvårdsenheten.

IFO är inne i ett utvecklingsarbete sedan hösten 2020 där vi prövar nya arbetsätt genom att arbeta med specifika utredningsuppdrag, kortare insatser för barn, unga och deras familjer på hemmaplan.

Mellanteamet leds av en samordnare som även har till uppgift att ytterligare utveckla samverkan mellan IFO, skola och förskola. Som socionom arbetar du i team med samordnaren och en behandlare. Din grundanställning kommer att vara socionom/socialsekreterare inom IFO, din tjänst kommer att vara inriktad mot Mellanteamet och deras utvecklingsarbete under 2021 och in i 2022. Utvärdering av temets arbete görs kontinuerligt. Mellanteamet är organiserade direkt under verksamhetschefen för IFO.

Arbetsuppgifter

Som socionom i Mellateamet kommer du att delta i specifika uppdrag både inom ramen för utredning och kortare insatser till barn och deras familjer. Du tillsammans med teamet arbetar intensivt och fördjupande med familjer på hemmaplan i deras hem eller i vår utredningslägenhet. Teamet arbetar även med placerade barn och deras nätverk vid planerad hemflytt. Ni har även ett nära samarbete med socialsekreterarare inom barn och ungdomsvården, stödboende, skola och förskola och familjecentralen.

Kvalifikationer

Krav: Socionomexamen, kunskap om aktuell lagstiftning. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, bra samarbets- och initiativförmåga.

Meriterande: Erfarenhet från myndighetsutövning inom IFO mot området barn och unga, kunskaper och erfarenhet av BBIC, systemiskt förhållningssätt, MI, ASI, Signs of safty och våld i nära relationer.

Arbetsgivaren kommer även att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för uppdraget.

Annställning

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Arbetstid: Dag med viss kvällstjänst

Tillträde: Tidigast 2020-04-15 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju tillsammans med ditt utbildningsbevis.

Upplysningar

Verksamhetschef;Ann-Sofie Andersson 0240-86968

Samordnare; Sussanne Rolander Gustavsson 0240-86819

Arbetstagarorganisationerna; Akademikerförbundet SSR och Vision, nås via kommunenes växel 0240-86000

Ansökan; Välkommen med din ansökan senast fredag den 27 mars 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socialsekreterare till stöd- och försörjningsenheten

Ansök    Sep 8    Ludvika kommun    Socionom
ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd och med att medverka till förutsättningar för individens egen försörjning. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsenheten, Försäkringskassan, VBU och Region Dalarna). Motivationsarbete, samtal och... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd och med att medverka till förutsättningar för individens egen försörjning. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsenheten, Försäkringskassan, VBU och Region Dalarna). Motivationsarbete, samtal och coachning är en stor del av arbetet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med socionomutbildning och gärna med erfarenhet. Du har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning – särskilt socialrätt och vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna också att du har utbildning och erfarenhet av riskbedömningar, meriterande är även FREDA- och MI-utbildning. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

INFORMATION

Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjning, Familjerätts- och familjehemsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter. Inom stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 24 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, budget- och skuldrådgivning, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

ANSTÄLLNING

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

KONTAKTPERSONER

Kajsa Tengström, t.f enhetschef, 0240-869 55

FACKLIG KONTAKT

Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

Vision, 0240-860 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 27 september.

Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Behandlare till öppenvården, Individ och familjeomsorgen Ludvika kommun

Ansök    Jul 9    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.  Arbetsuppgifter: ... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


 Arbetsuppgifter:
Öppenvårdsenheten söker en behandlare med bred inriktning. Du kommer att arbeta med stöd och behandling, primärt riktat mot familjer, ungdomar, vuxna våldsutsatta och förövare. I din roll som behandlare kommer du att arbeta med enskilda samtal, familje samtal, ev. gruppverksamhet. Visst kvällsarbete kan förekomma. Dokumentationsskyldighet utifrån gällande lagstiftning.  

Kvalifikationer:
Du är socionom eller har annan utbildning inom det sociala, psykosociala och behandlingspedagogiska området som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Behandlande påbyggnadsutbildningar inom området, bred erfarenhet av att arbeta med olika former av behandling, inriktat mot familjer, ungdomar, våldsutsatta och förövare. Erfarenhet av att leda samtal och driva en förändringsprocess, kännedom/kunskap om beroendeproblematik samt vana av dokumentation enligt föreskrifter är meriterande. Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor, har en god samarbetsförmåga, ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. För att nå framgång som behandlare är din personlighet viktig, stor vikt kommer därför att  läggas vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Lena Lundström enhetschef 0240-86677                                                                                                                                                                                                                  

Therese Lidholm samordnare 0240-65448

Facklig kontakt
SSR via kommunens växel 0240-86000                                                                                                                                                                                                            Vision via kommunens växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 16/8 2020.

Övrig information
I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisaett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden Visa mindre

Socionom/ socialsekreterare

Ansök    Jul 8    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsplatsen  Ind... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


Arbetsplatsen 
Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Ludvika har ca 90 medarbetare och är organiserade med en övergripande verksamhetsledning och de fyra enheterna  stöd- och försörjningsenheten, utredningsenheten, familjehem/familjerättsenheten och öppenvårdsenheten.  

IFO är nu inne i ett utvecklingsarbete där vi ska bepröva nya arbetsätt genom att intesifiera utredningar och insatser för barn, unga och deras familjer på hemmaplan.

Det förändrade arbetsättet kommer ledas av en samordnare som även har till uppgift att ytterligare utveckla samverkan mellan IFO, skola och förskola. Som socionom arbetar du i team med samordnaren och en behandlare. Din grundanställning kommer att vara socionom/socialsekreterare inom IFO, din tjänst kommer att vara inriktad mot detta utvecklingsarbete under resterade del av 2020 och hela 2021. Utvärdering kommer att göras konternuerligt. Inledningsvis kommer ni som ingår i arbetsteamet vara organiserade direkt under verksamhetschefen.    

Arbetsuppgifter

Som socionom i detta team kommer du att delta i specifika uppdrag både inom ramen för utredning och kortare insatser till barn och deras familjer. Du och dina kollegor arbetar både intensivt och fördjupande med familjer på hemmaplan i familjens hem eller i vår utredningslägenhet. Ni kommer att arbeta med placerade barn och deras nätverk vid planerad hemflytt och ha ett nära samarbete med socialsekreterarare inom barn och ungdomsvården, stödboende, skola och förskola.

Kvalifikationer

Socionom/socialsekreterare

Krav: Socionomexamen, kunskap om aktuell lagstiftning. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, bra samarbets- och initiativförmåga.

 Meriterande: Meriterande är erfarenhet från myndighetsutövning inom IFO, kunskap och erfarenhet av BBIC, systemiskt förhållningssätt, MI, ASI Signs of safty och våld i nära relationer.

Arbetsgivaren kommer även att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för uppdraget. 

 Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Arbetstid: Dag med viss kvällstjänst
Tillträde: 2020-09-01
Antal platser: 1
Anställningen sker under förutsättning att erfoderliga beslut fattas
Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju tillsammans med ditt utbildningsbevis.
  

Upplysningar 
Verksamhetschef / tf verksamhetschef 
Ann-Sofie Andersson 0240-86968

Sussanne Rolander Gustavsson 0240-86819 

 Arbetstagarorganisationer
Akademikerförbundet SSR och Vision nås via kommunenes växel 0240-86000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den onsdag den 22 juli. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare Öppenvårdsenheten IFO Ludvika

Ansök    Feb 21    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsuppgifter: Ö... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Individ-och familjeomsorgen. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter:
Öppenvårdsenheten söker en behandlare med inriktning mot beroende.                                               Öppenvårdens beroendeteam erbjuder stöd och hjälp till ungdomar och vuxna som har ett beroende av alkohol, narkotika och eller spel om pengar. I din roll som behandlare kommer du både att arbeta med och ansvara för gruppverksamhet ex primärvårdsgrupp, eftervård, anhöriggrupp, enskilda, samtal och provtagning. Visst kvällsarbete kan förekomma. Dokumentationskyldighet utifrån gällande lagstiftning.

Kvalifikationer: 
Du är socionom, alkohol och drog terapeut eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med beroendebehandling är ett krav. Meriterande är också utbildning/kunskap/erfarenhet av ex. HAP, MI, CRA, återfallsprevention, spelbehandling.
Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och har en god samarbetsförmåga, ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. För att nå framgång som behandlare är din personlighet viktig, stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.                       
Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

B-körkot är ett krav

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse
 

Kontaktperson
Lena Lundström - enhetschef 0240-86677,
Therese Lidholm - Samordnare 0240-565448

Facklig kontaktperson
SSR, via kommunens växel 0240 – 86 000
Vision, via kommunens växel 0240 – 86 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 15/3 -20.  Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Socionom , Psykiatrimottagning Ludvika

Ansök    Apr 24    Region Dalarna    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! På vår mottagning arbetar flera olika yrkesgrupper som tillsammans har en bred kompetens. Arbetsmiljön är god och vi söker nu en socionom som vill bli en de av vårt team. På mottagningen arbetar idag tre socionomer. ARBETSBESKRIVNING Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psyk... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

På vår mottagning arbetar flera olika yrkesgrupper som tillsammans har en bred kompetens. Arbetsmiljön är god och vi söker nu en socionom som vill bli en de av vårt team. På mottagningen arbetar idag tre socionomer.

ARBETSBESKRIVNING

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Psykiatrimottagningen i Ludvika ingår i Basenhet Mellersta och Västerbergslagen och ska erbjuda psykiatrisk specialistvård till den vuxna befolkningen i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vårt uppdrag är att utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med svåra psykiatriska tillstånd, med målet att nå en god hälsa och en bra livssituation. Mottagningen har en bred specialistpsykiatrisk kompetens med olika yrkesgrupper som arbetar tvärprofessionellt. Det finns upparbetat samarbete med psykiatrins slutenvård, kommunerna, övrig hälso-och sjukvård och andra samhällsaktörer.

Du kommer till en trivsam arbetsplats med varierande och stimulerande arbetsuppgifter med möjlighet till kompetensutveckling. Vi jobbar kontinuerligt med förändrings- och förbättringsarbeten och i introduktion ingår det att ta del av hela vår verksamhet. Grupphandledning erbjuds på mottagningen.

Som socionom på mottagningen kommer du bland annat att arbeta med behandlande insatser, kris- och samtalskontakter, gruppbehandlingar och familjeinterventioner. Du kommer att bidra med din kompetens och kunskap om det psykosociala behandlingsarbetet och samverka med kommun och vårdgrannar för att samordna stödinsatser för patienten till rätt instans.
Du kommer också att ingå i teamarbetet där samråd om behandling och vård sker.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en socionomexamen. Som person har du en god initiativförmåga och är flexibel. Du kan samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt och du är intresserad av samverkande insatser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du har god kunskap om lagar och förordningar inom området.

Erfarenhet från psykiatrisk- och social verksamhet ses som meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta i team. Även grundläggande psykoterapeutisk kompetens är meriterande.

Placeringsort Ludvika.
Körkort erfordras och resor i tjänsten kan förekomma.
Intervjuer kommer ske fortlöpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!


Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Primärvården i Västerbergslagen söker Vikarierande kurator/samtalsterapeut

Ansök    Sep 20    Region Dalarna    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Primärvården i Västerbergslagen söker Vikarierande kurator/samtalsterapeut, då en av våra medarbetare kommer att gå på föräldraledighet. Placering Ludvika lasarett VC Ludvika Grängesberg där du kommer att jobba mot VC Ludvika Grängesberg och VC Sunnansjö. Arbetsplatsbeskrivning Hälso- och sjukvården... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Primärvården i Västerbergslagen söker Vikarierande kurator/samtalsterapeut, då en av våra medarbetare kommer att gå på föräldraledighet.

Placering
Ludvika lasarett VC Ludvika Grängesberg där du kommer att jobba mot VC Ludvika Grängesberg och VC Sunnansjö.

Arbetsplatsbeskrivning

Hälso- och sjukvården i Region Dalarna är organiserad i en gemensam förvaltning innehållande specialiserad hälso-och sjukvård samt primärvård.

Upptagningsområdet omfattar ca 19 750 listade patienter, fördelat mellan 3 st samtalsterapeuter.

Arbetet leds av enhetschef som tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer i primärvårdsområdet bildar verksamhetens ledningsgrupp.

Ett gott utvecklingsklimat, satsning på verksamhetsutveckling och goda egna utvecklingsmöjligheter kännetecknar verksamheten.

Primärvården är i ett utvecklingsskede och det kan inte uteslutas möjlighet till förlängning av anställning.

Arbetsbeskrivning

Det här är en möjlighet för dig som är intresserad av att jobba som samtalsterapeut. Du kommer arbeta med människor i ett mindre arbetsteam i primärvården i nära samverkan med andra tvärprofessionella yrkesgrupper.
Du kommer att erbjudas handledning i grupp med extern handledare samt kamrathandledning av erfaren samtalsterapeut.

Samtalsmottagningen är en enhet av flera som ingår i Västerbergslagen vårdcentraler. Vi erbjuder råd- och stöd, bedömning och behandling för lindrig till måttlig psykisk ohälsa inom områden som depression, ångest, stress, smärta, sömnbesvär och krisreaktioner hos vuxna.

KVALIFIKATIONER

Din grundprofession bör vara socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
Grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande KBT steg 1 är meriterande men ej ett krav.

Du bör ha god förmåga och erfarenhet av att samverka så väl internt som externt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till familjehemsenheten

Ansök    Jul 2    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Social välfärd. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.   Familjehemsenheten söker en ... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen. De flesta resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och även Social välfärd. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.


 

Familjehemsenheten söker en socionom med inriktning placerade barn och ungdomar.

Arbetsgruppen du kommer till är en trevlig och engagerad grupp med bred erfarenhet. Enheten består av 17 medarbetare, familjehemssekreterare, barnsocialsekreterare, familjebehandlare, 2 pooltjänster, 1:e socialsekreterare samt en enhetschef.

Vi söker dig som är utbildad socionom, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt goda kunskaper om aktuell lagstiftning. Du behöver ha analytisk förmåga, kunskap om barns utveckling och behov samt att möta människor som är i svåra livssituationer.

Kreativitet, nyfikenhet, engagemang och god samarbetsförmåga är en förutsättning för arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetsuppgifter
Ärendeansvar för barn och ungdomar som är placerade i HVB eller familjehem. Samverka med de som finns runt de placerade barnen/ungdomarna, umgängesplanering och vara ett stöd för biologiska föräldrar och övriga i nätverket. 
Vi arbetar enligt BBIC och dokumentarar i verksamhetssystemet Procapita.  

Kvalifikationer
Socionom, meriterande är erfarenhet av arbete inom sociatjänsten med inriktning barn och familj. 

Krav på B- körkort.

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidare, tillträde omgående.

Kontaktuppgifter
Lena Petrisi och Annsofie Andersson, under ordinarie enhetschefs Sussanne Rolander Gustavssons semester.
Nås via växeln 0240-860 00

Facklig kontakt
Vision nås via växelen 0240-86000
Akademikerförbundet SSR 0240- 86000

Vi undanber oss all kontakt från annonserings- och bemanningsföretag i rekryteringen.  


Välkommen med din ansökan senast 31 Juli 2019. Visa mindre

Fältfritidsassistent till Social - och Utbildningsförvaltningen Ludvika

Ansök    Mar 29    Ludvika kommun    Socionom
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barn och ungdomar till nav i den kommunala organisationen. Den största delen av resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och Social välfärd. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar. Arbetsuppgifter Ludvika kommun ... Visa mer
I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barn och ungdomar till nav i den kommunala organisationen. Den största delen av resurser riktade till barn- och ungdomar har samlats under en och samma nämnd. Där finns förskola, grundskola, särskola och Social välfärd. Gemensamt för samtliga verksamheter är ett medvetet kvalitetsarbete för att ständigt utveckla och förbättra arbetet med barn och ungdomar.

Arbetsuppgifter

Ludvika kommun söker en fältfritidsassistent. Fältarbetets grund är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Fältarbete bygger på frivillighet, förtroende och respekt för ungdomars integritet. Fältarbete är ett professionellt socialt arbete som bedrivs i ett långsiktigt perspektiv.

Arbetet är mycket varierande och följande arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå i Din tjänst:

Fältarbete på de arenor där kommunens ungdomar befinner sig

Fältarbete på kvällar/nätter

Fältarbete genom att möta ungdomarna på den digitala arenan, såsom Facebook och liknande sociala medier

Vid behov hålla samtal med enskilda ungdomar eller ungdomar i grupp

Planera, genomföra, utvärdera sommarprojektet (sommararbete för högstadieungdomar)

Planera och samordna Citygruppens nattvandring

I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med ex. skola, socialvälfärd, fritidsgårdar, polis.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionom utbildning eller annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedömds likvärdig. Du har lätt för att skapa goda relationer till ungdomar, föräldrar och kollegor. Du är flexibel, lösnings inriktad, har god samarbetsförmåga och van vid att ha ”många bollar i luften”. Du är en trygg och positiv vuxen som tar ansvar för Dina arbetsuppgifter utifrån de behov som finns, därför krävs god initiativförmåga, engagemang och ett eget ”driv”.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande är utbildningar och kurser inom det förebyggande, hälsofrämjande arbetet med barn och ungdomar.

 

B-körkort är ett krav

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, Heltid,

Månadslön
 

Kontaktpersoner

Jessica Carlberg, Chef Centrala Elevhälsan 0240-863 58
Lena Lundström, Enhetschef Öppenvården, Social- och Välfärd 0240-866 77
Mikael Johansson, Fältfritidsassistent 0240-869 42

Facklig kontakt

Vision nås via växel 0240- 86000,               
Akademikerförbundet SSR, Emma Rindeskog 0240-86886 Visa mindre

Socionom / Samtalsterapeut , Samtalsmottagningen Barn och Unga Primärvården

Ansök    Mar 19    Region Dalarna    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Samtalsmottagningen Barn och unga i Ludvika/Smedjebacken söker dig som är Socionom/Samtalsterapeut när vår kollega kommer att gå i pension till sommaren. Samtalsmottagningen för barn och unga är en enhet av flera som ingår i Västerbergslagen vårdcentraler i nära samverkan med kommunerna. Vårt uppdrag... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Samtalsmottagningen Barn och unga i Ludvika/Smedjebacken söker dig som är Socionom/Samtalsterapeut när vår kollega kommer att gå i pension till sommaren.

Samtalsmottagningen för barn och unga är en enhet av flera som ingår i Västerbergslagen vårdcentraler i nära samverkan med kommunerna.

Vårt uppdrag är att möta upp barn och ungdomar med lätt till måttlig psykisk ohälsa och ha låg tröskel in med korta väntetider.
Till oss kan familjer vända sig för att få hjälp vid exempelvis stress, oro, ångest och nedstämdhet hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år.
Äldre tonåringar kan själva ta kontakt med mottagningen utifrån egna frågeställningar och behov.
Ett arbete har påbörjats för att bygga upp en sammanhållen Barn och ungdomshälsa i en tät samverkan mellan kommun och region.

Vill du bli en del av vårt team och vara med i utvecklingen av vår verksamhet?


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är Socionom/samtalsterapeut med steg 1 utbildning, önskvärt med KBT utbildning.

Då ditt arbete är väldigt självständigt bör du vara van att ta eget ansvar och själv strukturera ditt arbete. Personliga egenskaper av betydelse är förmåga till samverkan och samarbete såväl i som utanför teamet. Det är positivt att du har intresse för utvecklingsfrågor.

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.


Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre